La inversió s’emmarca dins l’estratègia de mobilitat sostenible de l’Ajuntament. Els nous vehicles, que substitueixen els antics, s’han posat a disposició de l’Ajuntament en règim de renting. La iniciativa forma part de tota una sèrie d’inversions i millores que s’han anat realitzant des de l’any 2016, entre les quals s’inclou la reforma del quarter de la Policia Local, que estarà finalitzada a finals del present any 2020.

L’Ajuntament de Marratxí ha presentat avui matí la nova flota de vehicles per a la Policia Local del municipi. Es tracta de vehicles amb emissions mínimes, elèctrics i híbrids en la seva majoria, que passaran a substituir els antics de motor tèrmic, avançant així en l’estratègia de l’Ajuntament envers la sostenibilitat, en aquest cas aplicada a la mobilitat. A la presentació han assistit el batle de Marratxí, Miquel Cabot, el primer tinent del batle, Joan Francesc Canyelles, el regidor de Seguretat Ciutadana, Interior i Recursos Humans, Pedro López, el cap de la Polícia Local, Miquel Àngel Pascual i altres membres del cos.

Les unitats que ja fan part de la flota de vehicles municipals en règim de renting són un total de 9: 1 Jumpy talla blue HDi 6V confort de 1.997 cc i 147 Cv; 2 Toyota Prius + 140 H T/A 5p Advance de 1798 cc i 136 Cv; 1 Toyota Yaris 100 H automàtic 5p active tech de 1497 cc i 100 Cv; 3 ToyotaYaris 100 H automàtic, 5P active tech de 1497 cc i 100 Cv; 1 Renault Kangoo ZE maxi ZE 5 plaçes de 60 Cv i 1 Renault ZOE LIFE 80 R110 de 108 Cv. Per a l’elecció d’aquest vehicles, que s’han entregat totalment equipats i retolats, s’ha cercat l’equilibri entre la necessària operativitat del cos i l’aposta ferm per la sostenibilitat, de manera que l’autonomia i temps de recàrrega dels vehicles elèctrics no pugui suposar pèrdua de rapidesa per a qualsevol actuació, ja que també es comptarà amb híbrids i tèrmics, aquests darrers ja amb presència mínima. Quant als punts de càrrega instal·lats a la Policia Local, són de 22 Cv i permeten carregar els vehicles en un temps de 6 hores.

S’ha d’assenyalar que aquesta acció es troba encabida dins un pla més ampli de millora dels recursos de la Policia Local i respon a una antiga petició del cos. De fet, des de l’any 2016 s’estan realitzant distintes millores, com n’és el cas dels equipaments i materials que fa servir la policia del municipi, que s’estan renovant i modernitzant constantment, així com la reforma del quarter, que es preveu estigui enllestida a finals del present exercici 2020.

El batle Miquel Cabot ha destacat que “es tracta d’una aposta ferm per les energies renovables, ja que d’aquests 9 vehicles 8 són elèctrics o híbrids. A més, aquesta aposta continuarà amb el canvi de flota de les brigades municipals, també amb vehicles propulsats per energies netes”. “Amb tot, cobrim les diferents necessitats de modernització que tenia la Policia Local, iniciant també aquest mes de juliol les obres de reforma del quarter”, ha afegit Cabot.

Per la seva banda, el cap de Policia Local, Miquel Àngel Pascual ha posat de relleu l’esforç de l’Ajuntament i la ciutadania per aconseguir “l’eficàcia i l’eficiència que ara queden garantides”.

Finalment, Pedro López, regidor de Seguretat Ciutadana, Interior i Recursos Humans, ha assenyalat que “hem anat una passa més enllà i hem dotat els vehicles amb tots els elements necessaris per al millor servei, com són: desfibril·ladors, equips d’oxigen-teràpia, balises de regulació de zona i barreres ergonòmiques, entre d’altres”. “Amb aquesta renovació, s’obre un període de 4 ó 5 anys durant els quals podrem tenir una flota de vehicles a l’altura del municipi de Marratxí”, ha conclòs López.