L’Ajuntament de Marratxí, a través de l’àrea de Cultura, ha presentat la XXXVIII Fira del Fang, “Una Retrospectiva a la Fira”, que se celebrarà del 4 al 12 de març a la plaça de Sant Marçal i a l’esplanada de la Verònica. Durant el cap de setmana, la fira es podrà visitar de 10 a 20h de manera continuada i entre setmana, de dilluns a divendres, la fira es podrà visitar de 10 a 13:30h i de 16 a 19h. 

Aquest any hi haurà com a temàtica la història de la fira, recordant els seus orígens i repassant la seva evolució al llarg dels anys. Sota el nom ‘Una retrospectiva a la Fira’, es narrarà el recorregut, l’impacte i la importància que ha tingut la Fira del Fang per a donar a conèixer la tradició ceràmica del municipi.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha assegurat que la fira és identificativa pel municipi, per Mallorca i per Balears. “Com sempre durem a terme activitats variades per a tots els membres de la família, perquè puguin gaudir de la ceràmica i també de la cultura que oferim a Marratxí”. El batle ha recordat que aquesta és la segona edició on la fira se celebra a la plaça de Sant Marçal i que aquest canvi d’ubicació “ha tingut una gran acceptació” per part de tots els visitants. 

El regidor de Ceràmica, Josep Ramis, ha presentat la temàtica de la fira: Una retrospectiva a la Fira, i ha assenyalat que aquesta edició permetrà transportar als visitants a les primeres fires dels anys vuitanta. “És per poder retre homenatge als primers ceramistes i als impulsors de la Fira del Fang”. “Hi haurà una zona de venda a la plaça de Sant Marçal i després a la carpa trobarem exposicions i mostres dels firaires que venen i de l’alumnat de l’escola de ceràmica”. A més, Ramis ha afirmat que la fira ha anat incorporant novetats com la música contemporània, introduint el Pop. “Enguany hem organitzat moltes activitats no només a la carpa, també n’hem organitzades moltes a la plaça perquè sigui l’epicentre no només de les activitats de compra i venda, sinó també de les activitats complementàries”. 

La Fira, que tindrà dues setmanes de durada, comptarà amb un programa molt variat. Amb tallers per a totes les edats; concerts amb música en directe, amb l’actuació de Pep Suasi i els Electrodomèstics, i un concert de la Banda Municipal de Música de Marratxí. També hi haurà exposicions, balls populars i conta-contes per als més petits. Enguany, hi haurà 30 expositors, dels quals 12 són de Marratxí, els altres són d’arreu de Mallorca i de la península venen dos d’Astúries. Tot el programa d’activitats es pot consultar a: ceramicademarratxi.es