L’empresa pretenia acomiadar a tots els seus treballadors dilluns que ve. Amb aquesta mesura 143 infants i les seves famílies no veuran interromput un servei essencial

L’Ajuntament de Marratxí ha acordat resoldre el contracte amb l’actual empresa gestora de les escoletes municipals de 0 a 3 de Cas Miot i Ses Cases Noves. D’aquesta manera s’ha evitat l’acomiadament per part d’aquesta empresa de la totalitat de les educadores, i dilluns que ve dia 28 es nomenarà la nova empresa que subrogarà al cent per cent de la plantilla actual.

Segons el regidor d’Economia i Educació, Xisco Ferrá, “s’ha resolt un problema enquistat des de fa molts mesos. La situació s’havia agreujat amb el ERE de l’empresa a la totalitat d’educadores per a finals d’aquest mateix mes”.

La resolució del contracte ha possibilitat que les escoletes municipals, que es veien abocades al tancament dilluns que ve dia 28 d’agost, no ho facin, i continuïn oferint el servei amb normalitat. I això perquè l’empresa concessionària anava a presentar un concurs de creditors. Així, en el ple d’aquest dijous, s’ha aprovat per unanimitat la resolució per causes imputables al contractista dels contractes de gestió dels centres municipals de primer cicle d’educació infantil de Cas Miot i Ses Cases Noves.

A més, també s’ha aprovat una modificació pressupostària de 500.000 euros, que permetrà pagar la indemnització a la concessionària. L’import de la indemnització es calcularà a data 31 d’agost, i del mateix es descomptaran les multes que l’Ajuntament de Marratxí havia imposat al concessionari per diversos incompliments.

Per al curs que ve les escoletes ja compten amb 143 nens inscrits. Tan sols queden 3 places de 0 a 1 anys, i la solució perquè les escoletes no tanquin passa per la contractació d’una altra empresa per als pròxims mesos. Durant aquest temps el Consistori elaborarà un nou plec de condicions per a treure a concurs definitiu del servei.

El regidor Xisco Ferrá ha explicat que, a més de mantenir les escoletes obertes, la qualitat del servei no es veurà minvada en cap cas: “es mantindrà el projecte pedagògic actual, molt satisfactori tant per a l’Ajuntament com per a les famílies, així com el personal, per la qual cosa la continuïtat amb normalitat del servei de escoletes”.

També s’ha tingut en compte una altra demanda dels pares que és la del canvi d’empresa que dona el servei de menjador, que haurà de realitzar la nova concessionària.