L’Ajuntament de Marratxí ha substituït tota la il·luminació viària del nucli de població de Cas Capità, una actuació amb la qual el Consistori estalviarà al voltant del 60% de la despesa per consum elèctric de la il·luminació de la zona.

La renovació, duta a terme per la Brigada Municipal, ha consistit en la substitució d’uns 50 fanals de baix consum per il·luminació LED, la qual cosa ha suposat una inversió d’uns 40.000 euros.

La substitució de les lluminàries del terme municipal de Marratxí és una de les actuacions iniciades per l’ajuntament, tant pel mal estat de moltes de les actuals, com per l’estalvi que suposa la il·luminació LED. 

Així, el Consistori ha presentat a la Vicepresidència del Govern dos projectes perquè puguin ser finançats pels fons Next Generation: la renovació de l’enllumenat de Es Pont d’Inca Nou i Són Caulelles, amb un pressupost de 265.455,12 € i 185.274,28€ respectivament. Els projectes consisteixen en la substitució dels llums actuals per LED, el canvi de cablejat, el sanejament dels quadres de protecció i la garantia d’aïllament.