Aquest matí, la Sala de Plens de l’Ajuntament ha acollit la presentació de les 27 persones desocupades de llarga durada que comencen a fer feina al consistori i a l’empresa municipal Marratxí XXI, gràcies al programa ‘SOIB-Visibles 2019-20’. Contractades per un període de sis mesos, 13 dels nous empleats treballaran des de demà a distintes dependències de l’Ajuntament, mentre que les altres 14 a l’empresa municipal Marratxí XXI ja varen començar les seves tasques ahir. En el cas del consistori, sis persones s’integraran a l’àrea de Vies i Obres; dues a l’àrea de Serveis Socials i Educació; dues a Medi Ambient; dues més a l’àrea d’Esports, i una altra a l’àrea d’Ocupació, Formació i Treball.

El batle, Miquel Cabot; el primer tinent de batle, Joan Francesc Canyelles; la segona tinent de batle, Neus Serra, la regidora d’Ocupació, Aina Amengual; el regidor d’Interior, Pedro López; el gerent de Marratxí XXI, Xavier Narváez, i els regidors responsables dels departaments on faran feina aquestes persones els han donat la benvinguda.

Cabot s’ha adreçat als nous treballadors per dir-los que “des de l’Ajuntament estam contents que tots vosaltres pugueu començar a fer feina al consistori i a Marratxí XXI. El programa SOIB-Visibles és beneficiós per a vosaltres, per poder tornar a entrar dins la roda del mercat laboral, però també ho és per a l’Ajuntament, ja que vosaltres, que fareu feina en el carrer, sou la nostra imatge. El primer que veuen els marratxiners és a vosaltres, per tant, sou la nostra imatge”. De la seva banda, Amengual ha significat que per a un municipi com Marratxí, complicat i dispers geogràficament amb molts de nuclis, “sens dubte fan falta mans com les vostres”.

L’objectiu del programa ‘SOIB-Visibles 2019-20’ és proporcionar professionalització i adquisició d’experiència als seus participants en activitats d’utilitat pública o interès social i, al mateix temps, afavorir la reinserció dins el mercat de treball amb l’objectiu final de millorar-ne l’ocupabilitat.