S’han utilitzat dos mètodes en totes les zones sensibles del municipi: el canó nebulitzador i la endoterapia vegetal

L’àrea de Medi Ambient i l’empresa Marratxí 21 acaben de finalitzar la campanya de tractament preventiu contra la processionària del pi, amb l’objectiu de reduir l’impacte de la plaga. Segons la meteorologia, normalment les erugues neixen de final de setembre fins a final d’octubre i és llavors quan ha de fer el tractament corresponent.

Segons el regidor de l’àrea, Manuel V. Martínez, hi ha dos mètodes utilitzats segons la grandària i la ubicació dels arbres. Així, el tractament biològic mitjançant canó nebulitzador s’ha aplicat sobre zona de pineda i pins individuals de Es Pla de Na Tesa, Sa Cabana, Es Pont d’Inca, Es Pont d’Inca Nou, Són Daviu, Són Daviu Nou, Es Garrovers, Polígon, Es Figueral, Es Caülls, Sa Vinya de Son Verí, Sant Marçal i Pòrtol.

D’altra banda, s’usa la endoterapia vegetal. S’ha aplicat en els nuclis de Es Pont d’Inca Nou, Polígon, Es Figueral, Es Caülls, Sa Cabaneta, Pòrtol, Pont d’ Inca i Sant Marçal. “Es tracta d’una injecció en el tronc de l’arbre que minimitza la utilització de productes químics, evitant la contaminació de l’ecosistema i reduint en gran manera els riscos per a les persones i animals”, ha explicat el regidor, que ha afegit que la endoterapia es pot utilitzar de manera preventiva i també com a tractament curatiu per a qualsevol tipus d’atac per insectes a l’arbratge.