L’Ajuntament de Marratxí, a través de l’àrea de Medi Ambient, netejarà a partir del 20 de setembre un tram urbà de 2,1 quilòmetres del Torrent de Coanegra, des del polígon de Marratxí fins a la desembocadura en el Torrent Gros, al Pont d’Inca.

Els treballs, que començaran el dilluns 20 de setembre, es perllongaran durant un mes i serviran per millorar l’evacuació de l’aigua i evitar possibles taponaments que provoquin un augment de la crescuda en la part superior del torrent en cas de pluges intenses. Les feines de neteja tindran un cost aproximat de 40.000 euros i consistiran en l’eliminació de la vegetació i de l’excés de sediments, a més de la retirada d’enderrocs i residus presents a l’interior de la llera del torrent. 

A més, es reduirà la vegetació del marge del torrent per permetre una millor circulació de l’aigua i també un millor drenatge de l’aigua d’escorrentia cap al torrent. Aquesta neteja profunda permetrà que l’any que ve les feines de manteniment es puguin fer amb someres, la manera més natural i sostenible de mantenir el torrent.

La regidora de Medi Ambient, Cristina Alonso, ha explicat que “es farà una neteja exhaustiva, amb maquinària i dos operaris i que es durà a terme seguint els criteris de Recursos Hídrics”. En total, el consistori destinarà enguany una partida de 60.000 euros per netejar els trams del Torrent de Coanegra.