Ahir horabaixa el ple de l’Ajuntament de Marratxí va aprovar destinar 400.000 € a dues línies d’ajudes per a comerços i autònoms locals, amb la finalitat de contribuir a preservar l’activitat econòmica del municipi de Marratxí dels efectes adversos de les mesures adoptades per contenir la difusió de la COVID-19.

S’han establert dues línies diferents, en funció de les necessitats dels sol·licitants. La primera, està destinada a fer front  a les despeses de lloguer dels locals on es desenvolupa l’activitat comercial, amb un import de 600 euros. La segona té com a finalitat la despesa corrent, es a dir, el desenvolupament, la millora i el manteniment de l’activitat, amb un import de 400 euros.

Així, les ajudes, que podran sol·licitar-se a partir del mes de setembre, estan adreçades a comerços i autònoms que s’hagin vist obligats a cessar la seva activitat a causa de la pandèmia. Les bases de la convocatòria es publicaran a la web municipal una vegada s’hagin esgotat els temps administratius de la transferència de crèdit aprovada ahir.

Miquel Cabot, batle de Marratxí, ha destacat la importància d’aquestes ajudes i ha manifestat que “És una prioritat de l’Ajuntament en matèria econòmica protegir, preservar i donar suport al teixit productiu i social per minimitzar l’impacte de la pandèmia de la COVID-19 i aconseguir que es produeixi el més aviat possible una normalització en l’activitat econòmica local”. “Per això s’ha dotat un fons per a la prestació d’aquestes subvencions, davant el tancament obligatori dels establiments i del cessament de les activitats, que hagin patit de manera total o parcial comerços i autònoms, per haver estat considerades no essencials”, ha puntualitzat Cabot.

Cal recordar que l’Ajuntament de Marratxí ja va arribar a un acord en el passat mes de maig amb el Govern per destinar un total de 474.729 euros a ajudes a fons perdut per autònoms del municipi, dels quals 110.000 varen ser aportats per l’Ajuntament, com també es va dur a terme repartiment de material sanitari als comerços del municipi per fer front als nous protocols de protecció davant la COVID-19.