L’Ajuntament de Marratxí ha presentat avui la programació anual de la Banda Municipal de Música de Marratxí que començarà el pròxim 13 de novembre i s’estendrà fins al 30 de juny, coincidint amb les festes de Sant Marçal. La presentació de la temporada de concerts, que mai no s’havia fet fins ara, és una forma de reconèixer la categoria i gran evolució de la Banda Municipal en els darrers anys.

La temporada de la Banda Municipal de Música de Mallorca s’encetarà el pròxim diumenge dia 13 de novembre al concert de Santa Cecília a l’església de Pòrtol. El 18 de desembre actuaran a l’església de Sant Llàtzer, al Pla de na Tesa, en el concert de Nadal. També actuaran en concert extraordinari a la Fira del Fang i el 20 de maig al VI Concert Extraordinari de la Mediterrània al Conservatori de Palma amb el director convidat Bert Appermont. Un programa que conclourà el 30 de juny amb el concert extraordinari de Sant Marçal.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha destacat que la Banda de Música de Marratxí “s’ha convertit en la banda municipal més important de Mallorca i una de les més nombroses. Avui el que feim és publicar la  programació la temporada de concerts perquè la gent la conegui. A més, enguany, dignificarem la seva feina amb les noves oficines que tindran, juntament amb l’Escola municipal de Música, a l’antiga embotelladora de la Pepsi perquè la Banda i l’Escola de Música s’han convertit en la punta de llança de la política cultural del municipi”.

El regidor de Cultura, Josep Ramis, ha explicat que amb la presentació de la temporada de concerts “el Consistori vol remarcar que la banda de música té un programa establert per a tot l’any que es prepara i es treballa per a cada concert, a més de voler reconèixer a la Banda la seva categoria i el fet de ser la banda municipal més important i nombrosa de l’illa amb un total de 70 músics”.

Finalment, Pep Salvà, president d’Unió Musical, l’associació que gestiona la Banda Municipal, ha remarcat “la conjunció de la Banda amb l’actual Consistori perquè és fonamental sentir-nos recolzats. Anem a preparar una programació a l’altura per tornar amb música el suport que ens donen”. També ha destacat que les noves instal·lacions de la Banda a l’antiga embotelladora de la Pepsi “ens permetran continuar creixent en la mateixa línia que ho hem fet en els darrers anys”.

La Banda de Música va néixer el 1990 i és gestionada per l’associació Unió Musical de Marratxí. La Banda, que es nodreix dels músics formats a l’Escola Municipal de Música de Marratxí, té una participació activa en el calendari festiu i cultural del municipi. Des de 2015 dirigeix la Banda Silverio Duato, oboè solista de la Banda Municipal de Palma.