L’Escola Vella d’Es Pont d’Inca celebra una jornada de portes obertes aquest divendres 7 d’octubre a les 17 hores per mostrar la rehabilitació integral de l’edifici  després d’una inversió municipal de 320.000 euros. Les obres, que s’han perllongat durant sis mesos, han consistit en la rehabilitació de parets, falsos sostres i la substitució d’antigues finestres de fusta per noves finestres d’alumini. S’han construït també banys adaptats i s’han renovat totes les instal·lacions.

La superfície útil de l’edifici és de 340 metres quadrats. Durant la reforma s’han remodelat les tres aules (dues d’elles de 82 metres quadrats i una altra de 27 metres quadrats), s’han reformat i adaptat els banys i també s’han reconstruït totalment les façanes que es trobaven molt deteriorades.

L’edifici de l’Escola Vella, que es va construir als anys 30, té una configuració en planta única de 1.628 metres quadrats. Compta amb un cos rectangular principal al qual s’annexen perpendicularment altres dos d’igual volumetria que queden unificats mitjançant un porxe.

L’Escola Vella del Pont d’Inca albergarà la seu de l’Espai Jove d’Es Pont d’Inca, del Club d’Esplai d’Utopia Jovent i també serà la seu del centre d’informació juvenil. La destinació de l’edifici és ser un equipament juvenil on es facin activitats de temps lliure per a infants i joves. Per aquesta raó també es podran cedir sales a les entitats veïnals de l’entorn d’Es Pont d’Inca.

Així, noranta anys després de la seva construcció, l’Escola Vella d’Es Pont d’Inca reneix i recupera el seu esperit original, però plenament adaptada als temps actuals i als requisits de confortabilitat i seguretat que requereix un edifici d’aquestes característiques.

Símbol republicà

La recuperació de l’Escola Vella d’Es Pont d’Inca suposa una fita important tant per al municipi com per al mateix Ajuntament perquè amb aquesta rehabilitació es recupera un edifici emblemàtic per a la Memòria Històrica. L’Escola Vella d’Es Pont d’Inca és un edifici històric i catalogat que encarna els ideals educatius republicans. Aquests valors educatius foren impulsats per alguns governants municipals que convertiren la difusió d’un ensenyament públic i laic en un dels seus objectius prioritaris.