El metge de família Joan Mir es jubila després 27 anys i mig exercint la seva professió en el Centre de Salut Martí Serra d’Es Pont d’Inca, per la qual cosa tant l’Ajuntament com els seus propis companys li han realitzat un homenatge. Una vintena de metges i infermeres li han donat un calorós comiat en el centre de salut que ha estat el seu lloc de treball durant tants d’anys.

Per part seva, l’Ajuntament de Marratxí, a través del batle, Jaume Llompart, i la regidora de Salut, Elvira García, ha reconegut la seva labor amb un siurell vestit amb una bata de metge i el seu nom escrit en la butxaca. “Per a mi ha estat un orgull i un plaer ser metge d’Es Pont Inca gairebé 28 anys. Estic enamorat de la meva professió, que ha estat més que una manera de guanyar-me la vida. Per a mi, el meu malalt ha estat molt important sempre. Tots i cadascun d’ells. Els professionals necessitem molta formació contínua i empatia cap al pacient”, ha manifestat l’homenatjat.

L’acte ha emocionat molt al seu protagonista, qui ha assegurat que “trobaré molt a faltar als meus pacients, perquè m’han tractat de meravella, m’han demostrat un afecte enorme, igual que tots els companys. Això que hem vist ara aquí no té preu. Estic entusiasmat i aclaparat”.

Joan Mir Pizà (Palma, 1953) és metge de família i sexòleg. Després d’estudiar a La Salle de Palma, va cursar Medicina a Saragossa. Va formar part de la segona promoció de metges de família de Balears. Després d’exercir la seva professió a Calvià, es va traslladar a la Unitat Bàsica de Salut Erika l’any 1995. Quan es va inaugurar el Centre de Salut Martí Serra, l’any 2003, va passar a formar part de la seva plantilla, amb una plaça en propietat que ha mantingut fins ara.

Després de 27 anys i mig exercint a Marratxí, diu que es jubila obligatòriament, ja que si fos per ell, continuaria treballant. Aquesta passió per la seva professió l’ha aconseguit transmetre a casa, ja que els seus tres fills són dermatòlegs. Mir troba precoç la seva jubilació, ja que assegura que es troba bé físicament. La salut mental també és important: “tinc il·lusió, estudii, vaig a congressos. M’agrada molt també impartir conferències i la part de la docència com a metge a altres professionals. M’encanta, m’apassiona”.