Turisme estudiarà la possibilitat d’incrementar el premi

“És el que es mereix Marratxí com a representant de la ceràmica de les Balears”, afirma el batle

A la reunió també s’ha parlat de possibles projectes finançats amb els fons Next Gen EU i ITS

El batle de Marratxí, Jaume Llompart, la tinent de batle, Odette Torres, i la regidora de Cultura i Ceràmica, Carmen Cañellas, han visitat la Conselleria de Turisme per a reunir-se amb el secretari autonòmic de Cultura i Esports, Pedro Vidal, i el director general de Turisme, Pep Aloy.

El principal objectiu de la reunió ha estat tractar d’arribar a un acord per a recuperar la Biennal Internacional de Ceràmica de Marratxí (BICMA), que va celebrar la seva última edició, la vuitena, en 2020, i que ja no es va dur a terme com un concurs. Ceramistes de tot el món van participar en la BICMA en les vuit edicions en les quals es va dur a terme.

Per a rellançar el concurs, la Conselleria de Turisme estudia incrementar la quantitat del premi Illes Balears.

Fa poc més d’un mes, L’Ajuntament també es va reunir amb el Consell de Mallorca amb el mateix objectiu.

“Volem recuperar el BICMA i ho volem fer de la millor manera. Com es mereix. Centrarem tots els nostres esforços per a aconseguir-ho. És el que es mereix Marratxí com a municipi representant per antonomàsia de la ceràmica de les Illes Balears”, assegura el batle.

A la reunió també s’ha parlat sobre possibles projectes a finançar amb els fons Next Gen de la Unió Europea i l’Impost de Turisme Sostenible (ITS).