Jaume Llompart: “Necessitem fer una pausa per poder aclarir i determinar on han d’anar aquest tipus d’instal·lacions i com s’han de fer”

El dimarts 30 de juliol, durant el ple ordinari del mes, es presentarà la moció impulsada per PP i Vox

L’Ajuntament de Marratxí, encapçalat pel batle Jaume Llompart, sol·licitarà al Govern Balear que demani al Govern d’Espanya una moratòria per aturar provisionalment la construcció de parcs fotovoltaics al municipi. Aquesta iniciativa s’ha adoptat en resposta a les peticions veïnals i s’inclourà com una moció al pròxim ple ordinari.

Jaume Llompart ha anunciat que serà el darrer dimarts de juliol, durant el ple ordinari del mes, quan es presentarà la moció impulsada pel PP i Vox. Llompart ha subratllat la importància d’aquesta pausa, i ha afirmat que “presentarem una moció per demanar al Govern que es faci aquesta zonificació i es creï aquesta moratòria”. El batle també ha reiterat que “necessitem fer una pausa en aquest tema per poder aclarir i determinar on han d’anar aquest tipus d’instal·lacions i com s’han de fer”.

La plataforma “Renovables sí, però així no” sol·licitava l’aplicació d’una moratòria per frenar la construcció d’aquests parcs fins que s’aprovi un pla director sectorial i una zonificació adequada.

L’equip de govern marratxiner ha decidit sol·licitar la moratòria dels parcs fotovoltaics atenent les demandes dels veïns de Marratxí, que és un dels pobles més afectats per aquests projectes, amb 15 parcs fotovoltaics en tràmit dins el terme municipal. Al conjunt de Mallorca, hi ha 75 projectes en tramitació.

Ja al maig, al Ple de l’Ajuntament de Marratxí, l’equip de govern municipal va reafirmar per unanimitat el rebuig als projectes de parcs fotovoltaics que puguin causar molèsties als nuclis de població del municipi. El batle va informar en aquesta sessió que l’informe tècnic del parc que es projecta a Es Garrovers és negatiu a la seva construcció.