Després de diverses reunions entre l’Ajuntament i el Govern, el Consell de Govern ha acordat declarar com a inversió d’interès autonòmic l’ampliació de l’IES Sant Marçal, un centre escolar que es va constituir amb 16 unitats d’ESO.

Les aules modulars que s’han instal·lat al llarg dels anys no són suficients a causa del creixement poblacional del municipi i les necessitats d’escolarització. L’ampliació es fa més necessària encara, ja que aquest centre, segons ha explicat el portaveu del Govern, Antoni Costa, ja imparteix batxillerat.

Per tots aquests motius, la Conselleria d’Educació i Universitats considera imprescindible ampliar l’institut Sant Marçal, que arribarà a les 20 unitats d’ESO i vuit de Batxillerat. Les places passaran de les 480 actuals a un total de 880. Aquesta obra tindrà un cost de cinc milions d’euros i el termini d’execució és de cinc anys.

El mes de març passat, l’Ajuntament de Marratxí va cedir gratuïtament a la Conselleria d’Educació un terreny públic de 4.100 metres quadrats per a aquesta ampliació.