L’artista cordovesa Lou Campos ha estat la guanyadora del XXXIII Certamen de Pintura de Sant Marçal, per decisió unànime del jurat, que l’ha escollida d’entre les 11 que havien estat preseleccionades del total de 75 obres presentades a l’edició d’enguany, una edició que, a conseqüència de la pandèmia del coronavirus, ha hagut de posposar-se. El premi té una dotació econòmica de 6.000 euros.

El jurat, compost pels artistes Grip Face, Olímpia Velasco i Carolina Ferrer; el batle de Marratxí, Miquel Cabot i el regidor de Cultura, Josep Ramis, el qual  exerceix també com a secretari, ha votat l’obra ‘Daruma no doukutsu’, de Lou Campos, com a guanyadora del certamen.

El lliurament del premi es va fer divendres vespre al Centre Cultural s’Escorxador i es va emmarcar en la inauguració de la mostra. A l’acte hi varen assistir el batle Miquel Cabot i el regidor de Cultura Josep Ramis, així com els membres del jurat. L’exposició, amb les 11 obres finalistes, es pot visitar fins al dia 5 d’octubre, de dimarts a dissabte en horari de 18 a 20 hores.

Les obres exposades són una mostra de la diversitat d’estils pictòrics que es treballen a tot Espanya. De fet, se n’han presentat de distintes comunitats autònomes: Illes Balears, Catalunya, Comunitat Valenciana, Andalusia o Madrid.

Josep Ramis, regidor de Cultura, ha manifestat que el certament ha estat un èxit, tenint en compte les dificultats que s’han anat sortejant, començant per l’ajornament del certamen, previst per a les festes de Sant Marçal i que es va haver de postposar a aquests mesos de setembre i octubre. “Com a membre del jurat estic molt content amb la selecció de les obres, per primera vegada el segell del jurat es nota molt en una selecció uniforme d’obres que conformen una exposició col·lectiva però que no té punts discordants, tot és un mateix corpus d’una línia artística”, ha explicat Ramis.

Miquel Cabot, batle de Marratxí, va inaugurar certamen i manifestà la seva satisfacció perquè s’hagi pogut celebrar tot i els entrebancs i la incertesa del moment. “Amb aquest certamen demostram com a Ajuntament que apostam per la cultura, com a factor important per a la nostra societat”, ha declarat Cabot.

Lou Campos, autora de l’obra guanyadora, ha volgut aclarir que aquest quadre no té res a veure amb el coronavirus, tot i que en ell apareixen vàries ratapinyades. La seva intenció amb l’obra es “narrar el desequilibri a la vida del Daruma” que -ens aclareix l’artista- “és una figura que representa al creador del Zen, que es va anar a meditar a una cova i se’l vàrem suprimir els braços i les cames, de tant meditar”. Campos ha manifestat la seva gran il·lusió per haver guanyat el premi i l’oportunitat que això ha suposat quant a poder conèixer la nostra illa.