L’empresa municipal pagarà a l’adjudicatària del contracte l’increment de costos del servei fins que es liciti el nou plec

L’actual servei es presta “en precari” des de 2019, raó per la qual no s’havien actualitzat els costos, mentre que el nou contracte sortirà a licitació en breu

El batle de Marratxí, Jaume Llompart, en qualitat de president de l’empresa municipal de serveis Marratxí 21, i el cap de producció de l’empresa FCC a les Illes Balears, Enric Francia, han signat un acord que ha permès desconvocar la vaga de recollida d’escombraries que els treballadors havien convocat per al pròxim dia 13. A través d’aquest acord, Marratxí 21 aportarà a FCC un increment mensual per a sufragar l’increment dels costos del servei. Cal recordar que l’actual contracte de recollida i transport de residus està en precari des de fa cinc anys, temps des del qual no s’han actualitzat els costos del servei.

Tal com exposa l’acord, la licitació de la contractació del nou servei de recollida i transport de residus porta a porta del municipi de Marratxí es troba pròxima a la seva licitació. No obstant això, fins que es produeixi la nova adjudicació, FCC Medi Ambient ha de prestar el servei amb les condicions tècniques i de qualitat necessàries per a la seva correcta execució, i amb la continuïtat i regularitat establerta. “Marratxí 21 es compromet a assumir les diferències de costos a l’actual contracta mentre duri el procediment d’adjudicació del nou contracte, evitant així que el servei no es presti amb deficiències i que es produeixi un greu perjudici als ciutadans”, ha explicat el batle.

El Consell d’Administració de Marratxí 21 preveu aprovar la nova licitació aquest mateix divendres dia 9, per la qual cosa es publicarà en la plataforma pública de contractació la setmana vinent. El nou contracte, així, es preveu que estigui llest per a maig o juny d’enguany.