La XXXVII edició de la Fira del Fang ha arrancat aquest dissabte i ho ha fet amb una àmplia presència de públic i d’autoritats insulars i autonòmiques que han fet costat a Marratxí després que la pandèmia obligàs a suspendre la fira l’any passat i a celebrar-la de forma parcial fa dos anys.

A la inauguració ha participat el president del Parlament de les Illes Balears, Vicenç Thomàs; la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; el conseller d’Educació, Martí March, que ha assistit en delegació de la presidenta del Govern, Francina Armengol;  la Delegada del Govern, Aina Calvo; el conseller executiu de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, a més de tota la corporació municipal.

La inauguració de l’acte ha conclòs amb el parlament del batle de Marratxí, Miquel Cabot, que ha homenatjat els ceramistes i persones vinculades a la Fira que ja no hi són per la seva contribució clau a la cultura marratxinera. A més, ha destacat la modernització de la Fira del Fang i el bot qualitatiu que suposa la nova marca ‘Ceràmica de Marratxí’ per a la promoció i desenvolupament del sector del fang. Finalment, Miquel Cabot ha destacat que la Fira del Fang és un nexe d’unió i de projecte comú del municipi. “Tots els que firarem en aquesta fantàstica Fira segur que ens duim a ca nostra peces dels nostres artesans perquè passin a ser part de la nostra vida i el nostre dia a dia. Perquè comprant els productes artesanals que han fet amb les seves mans ens enduim una petita part de tots ells, el seu temps, la seva sapiència, la seva forma d’expressar-se i d’interpretar el món. I això té un preu, però sobretot té un valor, i és un valor molt gran”, ha conclòs.

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Josep Ramis, s’ha mostrat molt satisfet per l’acollida de la primera jornada de la Fira del Fang. “Ha estat un continu venir de gent perquè hi havia moltes ganes de la ciutadania de Mallorca i de les Illes Balears de gaudir d’esdeveniments d’aquest tipus i compartir esbarjo i oci amb un mercat de ceràmica de la màxima qualitat. Així que estam molt contents d’aquest inici i esperam que la setmana continuï així de bé”.

Durant l’acte també s’ha lliurat el premi del concurs del cartell de la Fira. A més, s’ha reconegut la tasca de les entitats col·laboradores com Protecció Civil, Xeremiers de Marratxí, Geganters de Marratxí, Banda Municipal de Música de Marratxí i Amadip-Esment.

Durant els nous dies de fira s’han programat activitats dirigides per a tots els públics, on no faltaran activitats per als més petits, tallers familiars, concerts, exposicions, conferències, cercavila, ballades, etc. La temàtica central de la Fira del Fang torna a ser ‘Cuines del món amb ceràmica’ (II), ja que la passada edició es va haver de suspendre per l’alta incidència de la Covid-19. Tot el programa d’activitats es pot consultar al web ceramicademarratxi.es.