Aquest matí s’ha dut terme una visita a les siurelleres de Ca Madò Bet i Can Bernadí Nou i a l’artista de peces de vidre, Mirenchu Beascoechea, per conèixer quina feina fan al taller i com mantenen viva aquesta tradició ajustant-se a les noves tendències.  

El director del Museu Nacional de Ceràmica, Jaume Coll, ha visitat el municipi de Marratxí i ha assegurat que “els siurells i les greixoneres són la senya d’identitat mallorquina pel que fa a la ceràmica”. Coll ha afegit que al museu tenen siurells, per tant, una petita part de municipi, ja que com ha dit, “Marratxí és el símbol de la ceràmica mallorquina per excel·lència”. 

Per altra banda, el batle, Jaume Llompart, ha assegurat que està molt content que persones importants al món de la ceràmica com Jaume Coll, visitin el municipi i tinguin interès a veure la feina que es fa a una siurelleria, per exemple. Llompart ha destacat que “són moltes modalitats de ceràmica a Marratxí, i una manera de promocionar i ajudar als artesans locals és obsequiar a actes amb siurells, cosa que també els proposo a altres institucions”. 

La visita també ha comptat amb la presència del director insular d’Artesania, Pere Ferrer, assegurant que “la divulgació de les nostres tradicions és un dels objectius fonamentals que tenim en l’àmbit institucional, la difusió d’aquest patrimoni cultural ha d’estar al capdavant de les nostres campanyes”. Ferrer ha finalitzat dient que “el Consell ha de ser el primer que en haver de donar un detall a altres institucions o als ciutadans ho faci amb la forma d’aquestes figures tradicionals, com els siurells”.