Més de 300 persones s’han inscrit en la caminada solidària

El circuit passarà per 16 municipis més que caminaran per una causa comuna: la lluita contra la malaltia i la promoció d’hàbits saludables per prevenir-la.

Marratxí ha estat el municipi que ha inaugurat el primer Circuit Mallorca en Marxa contra el Càncer, impulsat pel Consell de Mallorca i l’Associació contra el Càncer de les Illes Balears, aquest diumenge en el Parc de la Mediterrània. 

Més de 300 persones s’han inscrit en la caminada solidària per una causa comuna: la lluita contra la malaltia i la promoció d’hàbits saludables per prevenir-la. La inscripció dels adults ha estat una donació de 8 euros i la dels infants gratuïta. A més, els participants han rebut com obsequi una camiseta i una ampolla d’alumini. 

El batle de Marratxí, Jaume Llompart, abans d’iniciar la marxa ha assegurat que “és un orgull que el punt de partida sigui Marratxí, a més, de la manera que puguem, sempre volem aportar el nostre granet d’arena perquè es continuï investigant per trobar solucions, ja que, malauradament, tots tenim un conegut o un familiar que ha patit la malaltia”. Llompart també ha destacat que amb dies com el d’avui “demostrem que som un municipi unit i solidari”. 

El vicepresident de l’Associació Espanyola Contra el Càncer a les Illes Balears, Jaume Bellido, que també és marratxiner, ha explicat que la celebració d’aquestes desset caminades és “lluitar contra la malaltia i ajudar amb les aportacions que es fan amb la inscripció, ja que tot el recaptat ho destinem als pacients i investigacions.” El vicepresident ha afegit que “cerquem conscienciar a la gent que s’han de fer cribratges, fer-ho a temps pot estalviar un problema greu, pot salvar una vida”. 

La jornada també ha comptat amb animació infantil, batucada, música d’ambient i castells inflables. 

El circuit de caminades solidàries continuarà a Montuïri, Campos, Artà i Alcúdia, i així fins dia 19 de novembre, que ja haurà passat per 16 municipis i finalitzarà a Muro.