L’Ajuntament de Marratxí ha interposat una quinzena de denúncies dins la campanya contra el “turisme de residus”. Aquesta pràctica il·legal es produeix per part de ciutadans residents d’altres pobles que tenen implantada la recollida selectiva porta a porta, com Santa Maria o Bunyola, que es desplaçen fins Marratxí per dipositar els fems que no poden abocar al seu municipi.

En el darrer mes la Policia Local i Medi Ambient han interposat una quinzena de denúncies en base a la Llei de residus i sols contaminants de les Illes Balears, que preveu sancions d’entre 300 i 9.000 euros per a aquest tipus d’accions. L’Associació de Veïnats d’Es Figueral va alertar d’aquestes pràctiques la Policia Local en detectar l’acumulació de residus a la seva zona.

Per això, la Policia Local i Medi Ambient intensifiquen la vigilància a aquests indrets i a d’altres on de forma sistemática s’acumulen residus i trastos per part de veïnats d’altres municipis. Entre d’altres zones del municipi s’està intensificant la vigilancia als següents indrets: Carrer Major 203, Sa Bassa, Carrer Lliri, Es Figueral, Camí de Son Ametler, Camí de Sa Fita, Camí de Muntanya, Carrer Gerani i Avinguda Can Carbonell.