Després de proclamar-se campiona del món de futbol amb la selecció espanyola femenina, Cata Coll s’ha guanyat per mèrits propis el reconeixement de Filla Predilecta del municipi. Així ho consideren des del Ajuntament de Marratxí, que nomenarà la portera amb aquesta distinció.

Així ho ha informat el batle, Jaume Llompart, que ha indicat que el Consistori ha iniciat ja l’expedient corresponent, que s’haurà d’aprovar al plenari municipal.

Cata Coll es convertirà en la primera Filla Predilecta del municipi de Marratxí, després d’aprovar-se el mes de març passat el Reglament Regulador per a la Concessió d’Honors i Distincions. Aquest reglament recull tres figures: fill o filla il·lustre, fill o filla predilecta i fill o filla adoptiva.

La distinció de fill predilecte es concedeix a persones que “a més d’haver nascut al municipi de Marratxí i haver viscut com a mínim un terç de la seva vida al municipi, ha desenvolupat, en qualsevol aspecte de l’activitat humana, una tasca exemplar i poc comú”, segons estableix el reglament.

A més, l’Ajuntament ha sol·licitat al Consell de Mallorca que se li lliuri la Medalla d’Honor i Gratitud de l’Illa de Mallorca.

Cata Coll va iniciar la seva carrera esportiva amb tan sols sis anys en l’Sporting Sant Marçal, equip que la va veure donar els seus primers gols. El municipi li ha retut homenatge a la portera posant el seu nom al camp de futbol de l’equip de Pòrtol, que des de 2021 du el nom de Camp Municipal de Futbol Són Caulelles – Cata Coll.

Marratxí rebrà aquest diumenge a la tarda a la futbolista amb un acte d’homenatge i reconeixement especialment dedicat a la portolana per haver fet història en el futbol en l’àmbit mundial.