Els tallers es duran a terme el dimarts 2 i el dijous 4 d’abril per infants i adults, en horari de matí i amb inscripció prèvia

Marratxí es suma així a altres municipis de Mallorca que participen en aquesta setmana artesana, com Vilafranca de Bonany o Sóller

Amb motiu del Dies Europeus d’Artesania l’Àrea de Cultura del Ajuntament ha preparat una visita guiada al Museu del Fang i un taller d’ elaboració de siurells impartit per Marga Juan, formadora i responsable del museu.

L’objectiu d’aquestes jornades és apropar al públic els oficis artesans amb dues jornades d’activitats: dimarts 2 d’abril de 10:00 a 11:30 per infants i de 12:00-13:30 adults i dijous 4 d’abril, en el mateix horari.

La regidora de Cultura i Ceràmica, Carme Cañellas, ha declarat que “com a terra de fang trobem adient mostrar la feina dels artesans, per fer-los visibles. Aprofitant les vacances escolars apropam la figura de museu i el fang tant a infants com a adults”. 

Les inscripcions es poden fer enviant un correu a museudelfang@marratxi.es, amb un màxim de 15 persones per cada grup.

Marratxí es suma així a altres municipis de Mallorca que participen en aquesta setmana artesana, com Vilafranca de Bonany, que ofereix un taller de cordats mallorquins amb corda tradicional o Sóller, que organitza visites al taller de sabó artesanal de Jabones de Mallorca.

La iniciativa és promoguda per l´Escola d´Organització Industrial (EOI), fundació pública i primera escola de negocis d´Espanya, la seva àrea de promoció de l´artesania, Fundesarte, i Ofici i Art, Organització dels Artesans d´Espanya.

Els Dies Europeus de l’Artesania tenen el seu origen a Les Journées Européennes des Métiers d’Art, que organitza a França l’Institut National des Métiers d’Art (INMA) des del 2002. Espanya aviat es va sumar al projecte i els dos països són els que presenten un programa d’activitats més extens. Aquesta festa se celebra de forma simultània a diferents països de tot Europa.