TAP DE CORTÍ

Varietat de Capsicum annuum que tan sols es conrea i s’elabora a Mallorca i, especialment, a Marratxí. És l’encarregat de donar color, aroma i sabor als plats i embotits típics de la gastronomia mallorquina. Aquesta varietat de pebres són el fruit que prové d’una planta anual herbàcia de la família de les solanàcies. És de mida curta (entre quatre i set centímetres), forma triangular i acabat en punta.

BODEGAS SUAU

Empresa centenària amb arrels cubanes i un producte de primera qualitat. Ubicat al Pont d’Inca i és un Edifici Catalogat, dissenyat devers el 1800 per Eusebi Estada i  que ha estat, al llarg del temps, fàbrica d’electricitat, de farina (la xemeneia, que encara roman aixecada, en dona fe), bodega de vi i finalment com la coneixem actualment, com a seu de Bodegas Suau.

CERÀMICA CULINÀRIA

La tradició que uneix Marratxí amb el fang es suma a la cultura culinària per crear un producte típic i molt usat arreu de Mallorca.

LLET D’AMETLLA

En dates nadalenques, hi ha molts d’elements que no hi falten: els pessebres, els arbres de Nadal, la il·luminació típica, torrons, dolços… A tots aquests, en el cas de Marratxí s’hi afegeix d’un temps ençà, la llet d’ametlla.

TÚNEL

Els orígens de Túnel de Mallorca cal buscar-los, com els d’altres tants licors d’herbes europeus, en la tradició herbolària que durant segles es va mantenir viva en els monestirs de Mallorca. Aquesta empresa pionera en el seu sector té la seva seu a Marratxí.

RON AMAZONAS

Licor tradicional que va néixer al segle XVII, arran dels intercanvis comercials entre Cuba i Mallorca. Elaboració basada en una llarg procés de maceració de fruites de les illes, en alcohol de canya de sucre.