El Palau de Congressos de Palma ha acollit aquest dijous el primer fòrum ‘Palma Sostenible. Legado 2030’ per analitzar i debatre com les institucions, empreses i ciutadans poden fer possible el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS),

A la jornada organitzada per la Cadena SER s’ha celebrat la taula rodona ‘Mobilitat i agenda urbana’. Una taula on ha participat el batle de Marratxí, Miquel Cabot, juntament amb el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Palma, Francesc Dalmau; Santiago Castellà, senador i professor de Dret Públic expert en Smart Cities i director de la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City de la URV.

Miquel Cabot ha explicat a aquesta taula redona que les estratègies han de ser més globals i no només estrictament municipals. En aquest sentit, ha destacat que Marratxí, Palma, Llucmajor i Calvià han de parlar com a àrea metropolitana perquè “Palma no pot fer camí sense Marratxí perquè el nostre municipi es troba dins de Palma. Des de 2015 estem treballant amb Palma i el Consell de Mallorca. Abans només hi havia dues vies per connectar mitjançant vehicles Palma i Marratxí i ara presentarem el nou camí per a vianants de Son Cladera a Marratxí i hem millorat la zona de S’Indioteria cap a Nova Cabana i això és vital”.

El batle de Marratxí ha insistit que el camí ha de ser global i “la millor notícia és que fa anys que treballam en això” i no només sobre mobilitat, també s’ha de parlar, ha dit, de residus i aigua perquè hi ha molt d’interessos i infraestructures compartides.

Durant aquesta jornada, Miquel Cabot ha aprofitat per recordar que quan acabi aquesta legislatura tots els centres educatius i els centres de salut dels vint-i-cinc nuclis urbans de Marratxí estaran connectats per una xarxa de carril bici. A més, Cabot ha anunciat que el consistori fa feina amb el polígon de Marratxí perquè es constituesquin en una comunitat energètica per tal que les empreses del municipi siguin més sostenibles i competitives.