L’exbatle de Marratxí, Miquel Bestard Parets, ha mort als 79 anys, segons ha avançat l’actual batle del municipi, Miquel Cabot. Nascut a Es Pont d’Inca el 1942, Bestard va ser batle de Marratxí en tres períodes diferents (1991-1993,1997-2001,2002-2005), a més de primer tinent de batle. Va dedicar tota la seva vida a l’Ajuntament i als problemes de Marratxí, des de 1979 quan va accedir per primera vegada com a regidor de l’Ajuntament fins a la seva retirada l’any 2011, malgrat que va aconseguir l’acta de regidor.

L’actual batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha avançat la notícia en les seves xarxes socials, a on ha expressat la seva tristor i estima personal per Miquel Bestard, a qui ha reconegut la dedicació pels seus veïnats: “Miquel ha estat un dels personatges més rellevants del nostre municipi durant les darreres dècades; bondadós, proper i sempre al servei de la gent. Fins a sempre, Miquel, el poble de Marratxí et trobarà a faltar”.

Casat amb Teresa Matas, Miquel Bestard va militar en els Independents de Guillem Vidal i en els Independents de Marratxí. Bestard contava en una entrevista a diariodemarratxi.com que ell entenia la política municipal com un servei constant i proper al ciutadà: “El poble vol veure el polític i dir-li personalment què passa i com van les coses. Crec que això es perd. No es tracta de fer una reunió al poble quan vulgui el polític, sinó que el puguin trobar a peu de carrer. Dec ser un polític «antic», però pens que això és important per al poble”.

A la mateixa entrevista, Miquel Bestard defensava la importància de la feina a parlar amb la gent del poble i reivindicava la feina dels funcionaris municipals: “Jo don molta d’importancia a estar bé amb la gent, tant del poble, com amb els funcionaris d’una àrea i l’altra. Al cap i a la fi són els que duen el poble i fan les diferents feines per al municipi. Veure’ls avui en dia encara m’alegra i els salut. Els funcionaris són molt importants”.