Museu del Fang de Marratxí

El Museu del Fang neix el 2002 per a mostrar la riquesa de tècniques, formes i funcions que les cultures han donat a les peces de ceràmica, presents en les necessitats de totes les societats de la humanitat.

El Museu centra inicialment el seu interès en la ceràmica tradicional de Mallorca, i molt concretament en la ceràmica del nostre municipi. Algunes d’aquestes peces es troben actualment en desús, desaparegudes o en perill de desaparèixer a causa de la substitució en les societats industrials de la terrissa per altres materials. D’aquí la importància de mostrar-les i preservar-les.

Tallers de ceràmica

Cada un dels  tallers del Museu del Fang tendran dos torns per a possibilitar la participació del màxim de gent possible. Cada taller té un aforament màxim de 6 persones, recordau que els menors han d’anar acompanyats. L’edat mínima de participació és de 8 anys.

DESCOBREIX EL TORN

8 I 22 DE MAIG

DE 10 A 13H

Cada participant al taller disposarà d’un torn de ceràmica per tenir un primer contacte amb el torn o roda de terrissaire, que és un tipus d’enginy giratori emprat per els artesans del fang per crear una peça redona, es tracta de proporcionar força centrífuga a una massa de fang col·locada en el centre del disc-roda emprant tracció humana o elèctrica.

8 DE MAIG

22 DE MAIG

CREA EL TEU JOC DE TE

15 I 29 DE MAIG

DE 10 A 13H

Durant aquest taller es crearan  algunes peces relacionades amb el te, (bowl, chawan, palangana i capsa).

15 DE MAIG

29 DE MAIG