El president del Govern, Pedro Sánchez, juntament a la presidenta del Govern, la presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha visitat aquest dilluns les instal·lacions de l’empresa marratxinera CAROB S.A, un referent en la fabricació i distribució de goma de garroví.

La goma de garroví surt de la llavor de la garrova i la seva gran virtut és que no aporta sabor, només textura. Millora la qualitat de l’untat en formatges i melmelades, evita que es formin cristalls de gel als gelats, dóna elasticitat a les gelatines i augmenta la viscositat de les salses i cremes.

El president del Govern ha conegut de prop el procés industrial de CAROB i ha recorregut tota la fabrica acompanyat per les diferents autoritats i ha pogut saludar els treballadors de l’empresa marratxinera.

L’empresa té 32 empleats a Marratxí i altres tres a Manacor, a més d’un magatzem a Baltimore per servir als seus clients dels Estats Units. Carob exporta el 80% de la seva producció de goma de garroví, fonamentalment a Estats Units, Austràlia, Japó i Dinamarca, i la resta es queda a Espanya i a la Unió Europea.

Durant la seva visita a CAROB, Sánchez ha avançat que el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2023 incorporarà noves deduccions fiscals específiques per a Balears dins del Règim Especial de Balears (REB), i també inclourà 20 milions d’euros per al tramvia de Palma.

Ha dit que els PGE de 2023 contemplaran una «reserva d’inversions» per a Balears, que suposarà una deducció del 90 per cent de la base imposable en l’Impost de Societats i Impost de la Renda de no residents per a inversions que fomentin l’activitat productiva i la creació d’ocupació a Balears; i una bonificació d’un 10 a un 20 per cent per a la venda de béns produïts a Balears en activitats industrials, ramaderes, agrícoles o pesqueres.