Prop de cinc mil persones varen seguir atentament a Tomás Vibot i Caterina Valriu, que van ser els narradors de les llegendes i rondalles mallorquines vinculades al terror, a la fantasia, a la por i a la mort des de la literatura oral mallorquina. El vídeo es pot tornar a veure al canal de Youtube de l’Ajuntament, https://www.youtube.com/watch?v=BD4k6x25VYY&t=1565s, i al seu compte de Facebook.

“És un projecte molt engrescador perquè el que fem és actualitzar les llegendes mallorquines, també d’Eivissa i de Formentera; volem revitalitzar històries que no tenen res que envejar a les llegendes que veiem a les pel·lícules de terror actuals”, assegura Luis Ortas.

Com explica el batle Miquel Cabot aquest vídeo en streaming va ser una forma innovadora de celebrar la Nit de les Ànimes per “continuar amb la màxima normalitat a les nostres festes més populars mirant per la màxima seguretat dels nostres ciutadans”.

“Gran iniciativa per recuperar les nostres rondalles i grans narradors”, assegurava una espectadora a les xarxes socials. Aquesta producció, filla de la Covid-19, mostra la importància d’escollir el canal més adient i més segur per mantenir les tradicions i perquè la cultura no s’aturi, sigui quin sigui el seu format, i que s’adapti a totes les circumstàncies, inclós una situació extrema com pugui ser un toc de queda.