El batle de Marratxí, Jaume Llompart, i el gerent de SFM, José Ramón Orta, van arribar ahir a un acord de col·laboració per donar sortida a diversos projectes de millora de les instal·lacions de l’ens ferroviari que es troben en aquest municipi. La reunió, a la qual també va acudir el regidor de mobilitat, Juan Pizarro, va servir perquè des de SFM presentessin un projecte de rehabilitació i reforma de l’estació d’Es Pont d’Inca, en què actualment diverses associacions de Marratxí tenen els seus locals, que es durà a terme el proper any i que servirà també per remodelar l’andana.

L’edifici, que necessita actuacions urgents tant a la coberta com als soterranis, mantindrà part dels seus usos actuals, encara que des de SFM volen recuperar diverses zones de la instal·lació per donar un millor servei als usuaris del tren. En aquest sentit, l’alcalde es va mostrar favorable a revisar el conveni de col·laboració existent entre les dues institucions per tal d’actualitzar-lo i consensuar-lo. 

Per la seva banda, José Ramón Orta va destacar que “Marratxí sens dubte és el municipi, després de Palma, que compta amb una de les millors xarxa ferroviària de Mallorca”. 

Durant la trobada, es va repassar l’estat de les diferents estacions de SFM dins del municipi i les dues parts van acordar habilitar noves zones d’aparcament per potenciar l’ús del transport públic. Des de SFM van destacar que l’estació des Figueral és un enllaç amb una connectivitat excepcional, motiu pel qual demanen a l’ajuntament créixer en zones de pàrquing en aquest enclavament.

Així mateix, Llompart va traslladar la petició del teixit empresarial de Marratxí perquè s’augmentin les freqüències dels trens, sobretot a la franja de tarda-nit. “Molts treballadors farien servir més el transport públic si tinguessin una opció de tornada a casa més tardana que l’actual oferta”, assegura el batle.