El nou aparcament possibilitarà al voltant de 150 noves places 

La creació del nou aparcament afavorirà la intermodalitat i ajudarà a fomentar l’ús del tren entre els residents

Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) i l’Ajuntament de Marratxí han acordat l’actualització del conveni de col·laboració que possibilitarà la construcció d’un aparcament de dissuasió, del voltant de 150 places, al costat de l’estació del polígon de Marratxí. L’acord implica que SFM s’encarregarà de la redacció del projecte, així com d’assumir possibles expropiacions, i el consistori de Marratxí s’ocuparà de la construcció de la nova instal·lació i serà responsable del manteniment d’aquesta. 

En el marc de la reunió mantinguda entre el batle de Marratxí, Jaume Llompart, i el gerent d’SFM, José Ramón Orta, s’ha consensuat l’actualització del conveni, dins de la col·laboració que mantenen ambdues entitats, per permetre la construcció del nou aparcament i posar en marxa altres actuacions, com la remodelació i millora de l’estació des Pont d’Inca, la previsió de la qual és que s’iniciï aquest any, o futures intervencions en altres instal·lacions d’SFM situades en el municipi.

L’empresa pública ferroviària i l’Ajuntament de Marratxí ja varen tractar el mes d’octubre passat aquest marc de col·laboració per donar sortida a diversos projectes de millora de les instal·lacions de l’ens ferroviari que es troben en aquest municipi, tan vinculat a la xarxa ferroviària de l’illa. 

La creació del nou aparcament afavorirà la intermodalitat i ajudarà a fomentar l’ús del tren entre els residents de les zones pròximes, que disposaran d’una nova dotació dissuasiva per deixar el cotxe a l’estació i utilitzar el tren per desplaçar-se als seus llocs de destinació. Igualment, els residents de municipis més llunyans i que treballin o estudiïn a Palma disposaran, així, d’una nova opció per traslladar-se a Ciutat.

D’altra banda, el Consell de Govern va aprovar divendres passat el projecte constructiu d’SFM per a la supressió del pas a nivell de Cas Coronell, de la línia ferroviària Palma-Inca, en el terme municipal de Marratxí, dins de les actuacions impulsades per l’empresa ferroviària per a la millora de la seguretat de la xarxa de tren.