El Museu del Fang de Marratxí ha reobert les seves portes aquest 7 de octubre després de gairebé set mesos de tancament a causa del confinament pel coronavirus. El Museu del Fang de Marratxí obrirà de dimecres a dissabte en horari de 9 a 14 hores amb totes les mesures sanitàries. No es programaran visites de grups com s’havia fet amb anterioritat però estarà obert al públic en general. 

Durant els set mesos de tancament, el Museu ha aprofitat per millorar les seves instal·lacions i ha fet una inversió de gairebé tres mil euros en il·luminació led tant a l’interior com a l’exterior. Una inversió que, com explica Josep Ramis, regidor de Cultura de l’Ajuntament Marratxí, permetrà estalviar energia. 

El 14 de març va ser el darrer dia d’obertura al públic del Museu de Fang que ara ofereix els visitants la possibilitat de tornar a gaudir del Museu del Fang, que consta d’unes 900 peces de les quals 400 són de ceràmica tradicional i la resta són de caire més artístic. A més, durant aquest període de tancament de portes, s’han incorporat a l’exposició una sèrie d’eines de treball de l’antiga olleria de Ca Montserrat, a Sa Cabaneta. 

TALLERS ARTESANALS

El Museu de Fang ha programat uns tallers tots els dissabtes fins que arribi el Nadal. Cada taller té una durada de dos dissabtes. En el primer es realitzen les peces i, una vegada cuites, en el segon dissabte es pinten i decoren.Cada taller té un aforament màxim de sis persones. Els menors han d’anar acompanyats i l’edat mínima de participació és de 6 anys. Les reserves s’han de fer al web www.museudelfang.marratxi.es. Els trestallers programas són els següents:

Fanalets de carabassa

Celebra la Nit de les Ànimes i Tots Sants amb fanalets de ceràmica amb forma de carabassa fets per tu mateix.
Dissabtes 17 i 24 d’octubre, de 10 a 13 h.
Ocarines

Converteix-te en luthier d’instruments de ceràmica i fabrica la teva pròpia ocarina.
Dissabtes 31 d’octubre i 7 de novembre, de 10 a 13 h.

Pastorets

Completa el teu Betlem amb aquestes figures tradicionals del Nadal mallorquí
Dissabtes 21 i 28 de novembre, de 10 a 13 h (Primera edició)
Dissabtes 5 i 12 de desembre, de 10 a 13 h (Segona edició)

El Museu del Fang va néixer el 2002 per a mostrar la riquesa de tècniques, formes i funcions que les cultures han donat a les peces de ceràmica. El Museu centra inicialment el seu interès en la ceràmica tradicional de Mallorca, i molt concretament en la ceràmica de Marratxí per donar-les a conèixer i preservar-les. Algunes d’aquestes peces es troben actualment en desús, desaparegudes o en perill de desaparèixer a causa de la substitució en les societats industrials de la terrissa per altres materials.