El transport públic serà gratuït a les Balears partir del 2023 per a tots els ciutadans que l’emprin de forma habitual. Així, es podran beneficiar d’aquesta mesura els usuaris del tren, metro i autobús que disposin d’abonaments o de títols multiviatge. Només quedaran exclosos de la bonificació els bitllets senzills.

Aquest anunci l’ha fet el conseller de Mobilitat del Govern, Josep Marí, qui ha considerat “absolutament necessària” la gratuïtat per als residents donat l’encariment dels combustibles i la inflació.

El descompte del 100% en el preu dels abonaments de transport i dels títols multiviatge entrarà en vigor dia 1 de gener del 2023 i s’allargarà fins al 31 de desembre del 2023.

Segons el conseller Marí, la voluntat és que aquesta gratuïtat també s’estengui a la xarxa d’autobusos de l’EMT de Palma.

La nova bonificació tindrà un cost de 43 milions d’euros i serà finançada pel Govern central, gràcies a una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat pactada entre Coalició Canària i el PSOE, amb la participació del PI.