La jornada ha anat dirigida als alumnes de quart d’ESO i segon de batxiller de sis instituts de Marratxí 

El batle de Marratxí, Jaume Llompart: “Els joves a la Fira Èxit aprenen eines i coneixements per després prendre decisions molt importants pel seu futur”

L’Ajuntament de Marratxí, des de l’àrea de Joventut, ha celebrat aquest divendres, 10 de maig, la segona edició de la Fira Èxit, una jornada per orientar professionalment als més joves de les sortides professionals i dels itineraris formatius que poden seguir. Enguany s’ha celebrat al CIFP Son Llebre de 09:00 a 13:00. 

Un total de 446 alumnes han conegut al llarg del matí quins camins, formatius o laborals, poden escollir segons els seus interessos. Per això, els joves han comptat amb diferents xerrades impartides per professionals i han pogut demanar informació als stands que han ofert ajuda i informació. 

El batle de Marratxí, Jaume Llompart, ha destacat que “és molt important organitzar aquest tipus d’esdeveniment pels joves, oferint eines i coneixements, perquè després puguin prendre una decisió vital pel seu futur”. 

La regidora de Joventut, Carlota Ariza, ha afegit que “l’objectiu és donar una petita empenta als joves perquè intentin trobar el que realment els agrada, que no deixin de cercar, ja que són el futur, i que sempre pensin que hi haurà més opcions”. 

Els joves han mostrat una bona actitud i interès a tota la informació que se’ls oferia i  han assenyalat que generalment no se’ls proporciona informació d’aquest tipus en el dia a dia i que amb jornades com aquesta. 

En el cas de David Vidal, alumne d’Es Liceu, ha assegurat que ja venia amb una idea fixa: “Jo vull ser informàtic, estic estudiant per ser-ho, però la fira d’avui ajuda a recapacitar, i qui sap, potser descobresc una cosa nova que fins ara no m’havia cridat l’atenció”. També, Júlia Garí, de l’IES Sant Marçal, ha participat en les xerrades que han impartit els professionals: “Són molt necessàries, han parlat de treball social i psicologia, de fet, jo venia amb la idea de ser psicòloga, però crec que serà millor estudiar dret.” 

La Fira Èxit ha estat acompanyada per diferents empreses i entitats, com l’Àrea d’Ocupació, Formació i Treball de l’Ajuntament; SOIB – Jove; Punt d’Orientació Acadèmica i Professional (POAP); Formació Professional IES Marratxí; Infojove; Ladat Studis; Es Liceu; Programa Erasmus, i Cossos i Forces de Seguretat, entre d’altres.