El Pla de Na Tesa celebra les festes de Xaloc al llarg d’aquesta setmana i finalitzaran diumenge dia 20. Amb motiu de les festes s’ha elaborat un ‘Umbracle de Colors’ que ha estat inaugurat pel batle de Marratxí, Jaume Llompart, acompanyat per la regidora de Salut, Elvira Garcia

L’Umbracle ha estat una activitat organitzada des de l’àrea de Salut i l’han dut a terme una trentena de dones del Pla, Sa Cabana i Es Pont d’Inca, i mudarà a la plaça Donant de Sang fins a finals d’octubre. El consistori, per la seva part, ha volgut ajudar a aquesta activitat facilitant l’estructura metàl·lica necessària per poder lluir l’umbracle. 

Amb aquesta obra comunitària se cerca evitar la solitud, fomentar la socialització i la comunicació, evitar i prevenir malalties Osees a les mans, evitar anquilosi i crear ombra. L’umbracle s’ha dut a terme amb la tècnica de ganxet amb l’ajuda de la professora i veïnada del Pla, Bàrbara Simó. 

El grup de dones va començar amb aquesta obra pel mes d’abril, moltes d’elles començaven sense saber fent ganxet. La tècnica de Salut, Xelo Huertas, amb la col·laboració de Marga Aguiló han volgut destacar la implicació que han tingut totes elles, arribant a fer dissenys professionals. 

Es reunien cada dimecres de 16:30 a 18:30 per anar fent els cercles i a més, servia com una motivació per sortir al carrer. L’umbracle es va finalitzar a principis del mes de juliol, amb un total de 335 dissenys, encara que totes elles han volgut continuar fent cercles per com els hi ha agradat aquesta activitat. 

El batle de Marratxí i veïnat del Pla de Na Tesa, Jaume Llompart, ha destacat l’important que són aquest tipus d’activitats perquè “reflecteixen la unió del municipi i com entre veïnats ens donem suport”. Llompart ha afegit que es faran més projectes amb finalitats com aquesta per la bona acollida que ha tingut l’umbracle. 

En un principi es vol mantenir l’obra fins a finals del mes d’octubre, tot i que, si el temps i l’estat dels dissenys acompanya, es podria allargar a tot l’any per així omplir i decorar el Pla de Na Tesa amb colors i alegria.