8M Dia Internacional de la Dona

Un any més, des de l’Ajuntament de Marratxí s’ha programat un conjunt d’activitats per commemorar el Dia Internacional de la Dona. Enguany ho farem a través de tallers, contacontes, exposicions, concerts i diferents activitats, per reivindicar el paper de la dona dins la nostra societat. Moltes d’aquestes activitats tindran lloc a la Escola Vella des Pont d’Inca, dintre d’una diada especial l’11 de març.

Feminfest

Arriba la segona edició del Feminfest, després de la gran acollida de l’any passat repetim aquesta diada tan especial per reivindiar el  dia de la dona. Es celebrarà l’11 de març a l’Escola Vella des Pont d’Inca. Hi haurà música en directe, tallers, concerts, mercadet i molt més, per tal de gaudir d’una jornada diferent.

  • 11 de març

  • Escola Vella d’Es Pont d’Inca

  • De 16.30 a 21h

16.30h Cercavila i Batucada a càrrec de Emakume

17h Obertura de portes

17.30h Contacontes per infants

17.30 a 20.30 Introducció al món de la serigrafia manual. Taller de serigrafia impartit per l’artista Ironna Von Dask

18.30h Entrega de premis de la 2ª edició de microrelats, lectura del relat guanyador
18.30h Taller de Dancehall
19h Record per la memòria: Aurora PicornellXerrada sobre la figura d’Aurora Picornell per el professor de la UIB, investigador, autor de diversos llibres, entre ells Aurora Picornell (1912-1937). Projecció del tràiler Aurora Picornell, i una actuació interpretativa a confirmar.
20h Concert Gospel.
21h Cloenda

Mercadet de dones artesanes.

Paradetes de menjar

Taller d’estampació de bosses

i molt més!

Projecció ‘Dorothea i el Myotragus’

Amb motiu del dia Internacional de la dona, el Institut Geològic y Miner de Espanya (IGME-CSIC) a les Illes Balears en col·laboració amb el Ajuntament de Marratxí i la Delegació del CSIC, s’emetrà el documental “Dorothea y el myotragus”, dirigit per Marta Hierro i Nuria Abad. Posteriorment, es realitzarà un col·loqui en el que participaran representants de les institucions organitzadores amb la finalitat d’analitzar anacrònicament el paper de la dona a través de Dorothea, una intrèpida investigadora que va trencar estereotips al principi del segle XX.
  • 7 de març

  • CIFP Son Llebre

  • 11h

Concurs de microrelats ‘Dones que fan història’

Amb motiu de dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona, l’Ajuntament de Marratxí convoca la Segona Edició del concurs de microrelats “Dones que fan historia” per donar visibilitat a totes les dones que han fet o fan historia.

Et proposem que ens comptis mitjançant un microrelat d’una extensió màxima de 200 paraules (sense comptar el títol) i presentat en lletra arial 12, a quina dona admires  i perquè. Es poden presentar tant en català com en castellà i només s’admetrà un microrelat per participant. Els textos guanyadors se llegiran a l’acte de celebració del Dia Internacional de la Dona que tendrà lloc dissabte 11 de març. 

El premi per als tres microrelats guanyadors serà un val de compra de llibres per valor de 50€ pel 1r premi, un val de compra per valor de 40€ pel 2n premi, i un val de compra de 30€ pel 3r premi. 

El nom de la persona guanyadora del concurs i de les dues finalistes se donaran a conèixer dia 10 de març mitjançant les xarxes socials de l’Ajuntament de Marratxí. 

  • El termini de presentació de microrelats és de dia 27 de febrer a dia 5 de març.