Cultura a la Fresca 2022

Torna la Cultura a la Fresca un estiu més al nostre municipi. Enguany hem preparat un programa ple d’activitats per a tots els gustos que de ben segur farà que aquest estiu 2022 sigui inoblidable. Consulta el programa i no et perdis cap de les activitats que hem preparat: teatre, circ, música, exposicions, tallers, i molt més!

8 DE JULIOL – MÚSICA 

TALLERS D’ESTIU

20.30 h. PLAÇA DE CAN FLOR, PÒRTOL. 

Preludi de les festes de Pòrtol on actuaran els participants dels grups en els tallers d’estiu de l’escola de música Major82 dirigits per Masé Jara, Gori Matas, Jaume Blázquez, Teo Salvà i Catalina Moll.

9 DE JULIOL – MÚSICA 

VIIIè FESTIVAL DE BANDES DE MÚSICA DE MARRATXÍ

19.30 h. PLAÇA DE L’ASSOCIACIÓ DE VEINATS, ES FIGUERAL.

Encontre entre la Banda Municipal de Música de Marratxí i la Societat Musical de Massalfassar, de l’Horta Nord valenciana. Es tracta d’una banda jove, creada el 1999, però que ja ha obtingut alguns guardons en el disputat circuit valencià de bandes.

13 DE JULIOL – TALLER – DINAMITZACIÓ

QUÈ SÓN LES RONDALLES?

11 H. BIBLIOTECA MUNICIPAL, ES PONT D’INCA

Des de quan s’expliquen les rondalles? Quan es recopilaren per escrit? Qui ho va fer? Aquestes i d’altres preguntes es respondran en aquest taller introductori sobre una de les mostres més importants del nostre patrimoni immaterial: la literatura oral.

Organitza: Direcció Insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca.

17 DE JULIOL – TEATRE 

UNA FLOR NO FA ESTIU

22 h. PLAÇA DE CAN FLOR, PÒRTOL

La companyia La Reforma presenta una versió actualitzada i contemporània de la La flor romanial, una de les rondalles recollides per mossèn Alcover amb més pes dramàtic. Autoria i representació a càrrec de Salvador Miralles i Sebastià Adrover.

27 DE JULIOL – TALLER – DINAMITZACIÓ

FEIM JOCS DE TAULA!

11 H. BIBLIOTECA MUNICIPAL, ES PONT D’INCA

Una proposta refrescant per a conèixer nous jocs de taula en català. La sessió, on s’explicarà el funcionament dels jocs, serà  dinamitzada per monitors del Consell de Mallorca.

Organitza: Direcció Insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca.

30 DE JULIOL – TEATRE

OBRA FONERS

21.30h .Plaça del Mercat de sa Cabana

Foners, una odissea talaiòtica ens conta la vida de dues generacions de foners. Tam, el baleàric, es va criar com a pastor a l’illa Major. La seva nau va naufragar i va acabar a l’illa Menor, on es va enamorar de Laia, la filla del fetiller, un amor impossible i prohibit. Per això, Tam va marxar com a mercenari amb el General Magón, germà d’Anníbal Barca, i va lluitar amb els cartaginesos a la darrera gran guerra per aconseguir fama i glòria i la va aconseguir.

13 D’AGOST – MÚSICA 

TRIO BÓREA

21.30 H. JARDÍ DEL MUSEU DEL FANG, SA CABANETA. 

Conjunt de música de cambra format per Júlia Caro (cello), Brais González (piano) i la cabanetera Clara Mascaró (viola) on a través del seu projecte Alte Liebe donen a conèixer tres figures claus del romanticisme alemany: Robert i Clara Schumann i Johannes Brahms. 

20 D’AGOST – MÚSICA 

ÀNIMA LILA + XISK

21.30 H. S’ESCORXADOR, SA CABANETA. 

Ànima Lila és un espectacle produït per SusCultura i amb Laura Bastida a la direcció, on les intèrprets Apol·lònia Serra, Gemma Mar i Martina Pont expliquen conceptes feministes des de la música, la poesia i el teatre. Xisk és una artista de Pòrtol que mescla el hip hop i l’electrònica d’una forma fresca i desenfadada.  Tot, emmarcat dins del projecte La Taula Violeta de l’associació Atzur.

27 D’AGOST – CULTURA A LA FRESCA

JOAN MASDÉU

21.30 H. CA SES MONGES, ES PLA DE NA TESA.

El compositor i cantant reusenc, que entre 1992 i 2009 va fer part del mític grup Whiskyn’s, visita Marratxí per primera vegada i ho fa per presentar Els dies que vindran, el seu cinquè àlbum en solitari.

DEL 25 DE JUNY AL 27 DE JULIOL

ART – EXPOSICIONS

XXXVè CERTAMEN DE PINTURA DE SANT MARÇAL

CA SES MONGES, PÒRTOL

Dimarts i dijous de 11.30 a 13.30. Dimecres, divendres i dissabte, de 18 a 20h.

Exposició de les obres seleccionades pel prestigiós certamen marratxiner, que enguany ha comptat amb un Jurat compost pels artistes José Fiol i Cris Pink i el crític d’art Carlos Jover. Obres de Roser Vallmajor, José Antonio Bizarro, Jorge Cabral, Ana del Valle, Antonio Gonzalo, Valvanuz Ruíz i Carolina Amigo.

DEL 19 D’AGOST AL 20 DE SETEMBRE

ART – EXPOSICIONS

MARCOS VIDAL

CA SES MONGES, PÒRTOL

Dimarts i dijous de 11.30 a 13.30. Dimecres, divendres i dissabte, de 18 a 20h.