Aquest matí, alumnes de Primària del CEIP Nova Cabana-Son Macià han fet una visita al mercat setmanal de Sa Cabana, en una acció contemplada dins el programa ‘Comerç i Escola’, integrat a iComerç de l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI). L’objectiu és apropar l’alumnat de Primària al teixit comercial del municipi i en especial als mercats. Les visites estaven programades per cada dimecres del mes de novembre, si bé la de la setmana passada es va haver de suspendre pel mal temps. 

Una vegada que els nins i nines ja havien fet la visita a les parades del mercat i havien triat la seva fruita preferida per pintar-la, s’han personat a Sa Cabana el batle, Miquel Cabot; el primer tinent de batle, Joan Francesc Canyelles, la regidora de Comerç, Jero Sans; i la regidora d’Educació, Aina Amengual. Tots ells han pogut comprovar en primera persona la il·lusió del jove alumnat per la jornada especial que han viscut. 

Cabot ha subratllat que “per a l’Ajuntament és sempre positiu dotar de vida al nostre municipi, i què millor que a través dels infants? És important també que no només es faci escola dins les aules sinó també al carrer. És important que ja des de ben petits sàpiguen de la nostra identitat com a poble, i en aquest sentit és important que s’apropin als mercats i coneguin el comerç de proximitat i el producte local”. 

Sans ha afegit que aquesta iniciativa s’emmarca en la col·laboració de la regidoria amb l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI), que ha permès que ens integràssim en el programa ‘Comerç i Escola’. Gràcies a aquest programa, avui som aquí els nins i nines veuen el mercat, les seves parades i què s’hi ven. A més, també se’ls dona explica què és un siurell, i es possibilitat que cadascú el pinti amb els colors tradicionals”. 

De la seva banda, Amengual ha incidit en el fet que sortir fora de l’escola també permet als infants tenir “un aprenentatge significatiu. S’ho passen molt bé i aprenen, i això és important”.

Source: marratxi.es