Futbol-in, un projecte d’integració

Futbol-in, és un projecte de futbol comunitari de Serveis Socials; des dels seus inicis l’any 2017, han passat devers 200 al·lots d’entre 13 i 22 anys, què han trobat en l’esport una eina d’integració i de creixement personal. Actualment els joves arriben tant des de l’àrea de Serveis Socials com de l’Espai Jove de Marratxí.

Els entrenaments es duen a terme el dijous de cada setmana al camp de futbol d’Es Figueral. Els joves mitjançant l’esport, adquireixen rutines i valors com el compromís, la puntualitat, la disciplina, el respecte o el companyerisme.

Educador Social – Toni Arbós

Telèfon:  663751795

Temporada 2021-2022

Enguany s’ha firmat un conveni de col·laboració amb la Fundació Reial Mallorca i ens integram en el seu projecte “Juguis on juguis guanyes”. Els objectius principals del projecte són: fomtar l’ocien saludable, potenciar el treball en xarxa, afavorir l’aprenentatge de valors i habilitats socials entre molts d’altres.

Aquest projecte ens proporciona més recursos humans amb les figures d’un tècnic esportiu, orientador i coordinador i recursos materials amb equipatges i més material.

També com a novetat enguany farem dos dies d’entrenament i tendrem dos grups:
1º grup de 13/16 anys dimarts i dijous entrenament de 16:30 h a 17:45 h
2º grup de 17/21 anys dimarts i dijous entrenament de 17:45 h a 19:00 h

A part dels entrenaments es duran a terme activitats extraordinàries fora de la programació dels entrenaments setmanals: inscripció a la lliga verda inter-barris, sortida a veure partits del RCD Mallorca, visita de jugadors del primer equip, concursos digitals…

Finalitat Futbol-in

El perfil dels joves que arriben a Fubtolin, és molt variat: hi ha al·lots que estudien, que cerquen feina o que ja s’han incorporat al mercat laboral. Arriben a Futbol-in perquè cerquen una activitat d’oci, per carències personals o parentals, gent que té timidesa i troba en l’esport una forma de socialitzar. Altres han arribat per Serveis Socials, es tracta de joves als que els hi costa complir normes o d’altres que pateixen qualque trastorn de l’espectre autista.

Gràcies a Futbol-in, joves que tal vegada no tindrien cabuda en un equip federat per qüestions tècniques o d’estat físic, poden jugar al seu esport favorit a la vegada que consoliden valors jugant en equip.

Futbol-in i altres activitats

El 26 de novembre varis dels joves del projecte Futbol IN varen participar a l’activitat de barranquisme organitzada per l’àrea de Joventut. Varen fer la part superior del Torrent de na Mora, sortint del mirador de ses Barques, tingueren una hora d’aproximació al torrent, dues hores d’activitat de barranc i una hora i mitja més de tornada fins al port de Sóller on acabaren l’activitat. Els joves del futbol-in que participaren  tenen entre 15 i 17 anys.

L’objectiu de l’activitat principalment és ensenyar els joves un altre tipus d’activitat d’oci saludable que per norma general no estan acostumats a realitzar. Els valors educatius que proporcionen aquest tipus d’activitats a la muntanya són molt positius per els/les joves com poden ser el connectar i respectar la naturalesa i al medi ambient, la companyia i el vincle que es transmet entre els/les joves durant aquest tipus d’activitat o fer-los conscients de que hi ha un altre món més enllà del seu poble o de la ciutat . Tots aquests valors que es transmeten fan de les activitats esportives de muntanya una eina preventiva molt potent.
Els educadors en fan una valoració molt positiva d’aquesta jornada, ja que tots/es varen quedar encantats/des amb l’activitat i expressaren les ganes de tornar a repetir-ho i fer un altre barranc.