L’Ajuntament de Marratxí es complau a convidar-vos a l’exposició ‘Miralls’ de l’artista Pere Emili Martínez, que s’inaugurarà el pròxim 25 de febrer a les 19 hores al centre d’exposicions Ca ses Monges de Pòrtol.

‘Miralls’ està composta per vinti-i-nou obres sobre paper de figures humanes (quinze retrats, cinc dibuixos i nou quadres a l’oli)  pintats a llapis i carbó on l’artista proposa un viatge cap a l’essència de l’ésser humà, sense additaments i sense prejudicis. Martínez reivindica la necessitat de “mirar cap a dins de les persones i no cap a defora”. L’artista mallorquí explica que “sempre que miram a qualcú tenim un prejudici i projectam les nostres sensacions en els altres i els etiquetam mentalment. Jutjam abans de conèixer l’altra persona i projectam en els altres les nostres pors i temors i això és recíproc”. Amb ‘Miralls’, l’artista ens suggereix mirar a la persona, sense filtres mentals ni estereotips.

‘Miralls’ es podrà visitar a Ca ses Monges fins al 18 de març en el següent horari: dimarts i dijous, d’11:30 a 13:30 hores; dimecres, divendres i dissabte, de 18 a 20 hores. Per a altres horaris, cal demanar cita.

Pere Emili Martínez Martín, pintor i escultor nascut a Llucmajor el 1964, va aprendre quan tenia sis anys les tècniques del dibuix, tècniques que ja no abandonaria en 40 anys de trajectòria. De formació autodidàctica, en la seva obra ha tengut una gran influència Salvador Dalí i Giorgio de Chirico, a qui deu la seva vocació per la metafísica i per tractar de pintar l’ésser humà en la seva essència. La seva llarga trajectòria li ha permès exposar les seves obres a un gran nombre de galeries i centres culturals tant dins com fora de Mallorca.

Com a protocol de seguretat per la Covid-19, les persones assistents hauran de fer-se netes les mans amb gel hidroalcohòlic a l’entrada i a la sortida de l’esdeveniment. És obligatori l’ús de mascareta, respectar l’aforament indicat a cada espai i mantenir la distància interpersonal d’1,5 metres, excepte si es conviu al mateix nucli familiar.