L’artista de Sa Cabaneta Joan Oliver ha estat el guanyador del concurs de creació del cartell de la XXXVI Fira del Fang, segons veredicte del Jurat. Totes les obres presentades (sis) havien de tenir un vincle directe amb la temàtica centra de la Fira d’enguany: ‘Cuines del món en ceràmica’. Com a guanyador, Oliver rebrà un premi de 500 euros.

“Vaig trobar que no era fàcil transmetre aquest missatge en una sola imatge. Després de pensar-m’ho força, vaig optar per una superposició de dues olles amb la silueta dels cinc continents, que sintetitza la temàtica d’enguany”, reflexiona.

Oliver explica que “me sent molt content d’haver estat el guanyador del cartell de la Fira d’enguany. Sempre he tengut relació amb el món de la ceràmica: vaig ser alumne de l’Escola de Ceràmica de Marratxí, amb Pilar Sastre, i una vegada acabats els estudis de Belles Arts, he reprès l’obra ceràmica. Sabia de l’existència del concurs des de feia anys, però aquesta vegada vaig pensar que era el moment de presentar-m’hi. Ha sortit tot rodat”.

L’artista -que cultiva sobretot l’escultura, però també la pintura- recorda que “essent nin vaig participar en un concurs que s’organitzava en el marc de la Fira, vaig presentar un canelobre fet amb fang, i vaig tenir la sort de guanyar. Ara, molts d’anys després, he pogut tornar a fer-ho…”.

L’objectiu del concurs, com expliciten les bases, és potenciar la creació artística, la participació ciutadana i promocionar la Fira del Fang, que enguany se celebrarà entre el 7  i el 15 de març.

 

 

Source: marratxi.es