La XXI Fira de Tardor incorpora la gastronomia de temporada i la cultura com a trets destacats en el conjunt d’activitats programades per a l’edició d’enguany, que se celebrarà diumenge, 3 de novembre, des de primera hora del matí i fins les primeres hores de l’horabaixa, a Sant Marçal.

Així ho ha destacat a la presentació de la Fira, el batle, Miquel Cabot. “Parlam d’una fira consolidada en el Raiguer i a tot Mallorca, una fira que des de la legislatura passada s’ha especialitzat en el producte local. Enguany hem estirat l’horari d’activitats fins després de dinar per tal que sigui una fira familiar, amb incorporació d’agenda cultural i musical a la programació. Igualment, hem volgut reeditar la ruta gastronòmica de Fang Cuina, que vàrem estrenar amb motiu de la darrera Fira del Fang i que tant d’èxit va tenir”. 

Al seu costat, el regidor de Cultura, Josep Ramis, ha explicat que “aquesta edició de la Fira pivota sobre tres grans eixos: cultura, gastronomia i activitats familiars. En el terreny cultural, destaca la presentació del llibre de les V Jornades d’Estudis Locals i la música, amb swing per amenitzar el dinar. A l’àmbit gastronòmic, més enllà de Fang Cuina, se servirà llet d’ametla, producte típic de Marratxí, hi haurà un taller de rosaris ensucrats per a adults i públic infantil i un showcooking a càrrec de Marcos Presedo, del restaurant Karma d’Es Pont d’Inca. I el caràcter familiar el volem tenir també a través d’activitats com diversos tallers, entre els quals un de bricolatge pensant en la decoració nadalenca”. 

De la seva banda, la regidora de Comerç, Jero Sans, ha detallat que 13 restaurant del municipi s’han adherit a aquesta edició de Fang Cuina, que reuneix el producte local, el fang en aquest cas, amb la gastronomia. Tots els restaurants apuntats serviran a preus assequibles plats de temporada servits en plats de ceràmica”. 

Tant Ramis com Sans han subratllat el caràcter ecològic i sostenible de la fira, amb la idea d’aconseguir l’objectiu 0 residus. Per això, la llet d’ametla se servirà en tassons de ceràmica, de la mateixa manera que la vaixella també serà reutilitzable.

Per a més informació aquí.

Source: marratxi.es