La nova biblioteca del Pont d’Inca obrirà el dijous 7 de novembre, una vegada acabades les obres de reforma del nou local que l’acollirà. Es tracta de la planta baixa de l’edifici de l’avinguda d’Antoni Maura número 44, que substituirà les antigues dependències de l’edifici Erika. El local té devers 300 metres quadrats, força més superfície útil que la biblioteca d’Erika. A més, està a la planta baixa de l’edifici. 

 

El batle, Miquel Cabot, destaca que “la millora de les instal·lacions municipals és clau per donar un millor servei a la ciutadania, i en aquest cas donam resposta a una demanda històrica amb un espai modern i adequat per a les persones usuàries de les biblioteques municipals”. En aquest sentit, recorda que es van dur a terme reformes a l’edifici de l’Ajuntament i a diferents dependències, com l’OAC de Sa Cabana o les àrees de Gent Gran i Serveis Socials”.

 

“El canvi d’ubicació de la biblioteca del Pont d’Inca significarà una millora essencial i important en termes de major comoditat i millor accessibilitat per als usuaris. De fet, aquest ha estat el motiu principal del canvi”, explica, de la seva banda, el regidor de Cultura, Josep Ramis. 

 

D’aquesta manera, els usuaris veuen atesa la reivindicació històrica de canvi d’ubicació de la biblioteca del Pont d’Inca, atesa la falta d’espai i les molèsties derivades de la ubicació a la segona planta de l’edifici Erika. En aquest sentit, s’ha de recordar que a les altres plantes de l’immoble s’hi duen a terme les classes de l’Escola de Música o les classes d’activitat física.

Ramis també comenta que alguns problemes en les obres han propiciat l’endarreriment en el trasllat del material de l’antiga biblioteca a la nova i en l’obertura d’aquesta. 

 

L’horari d’obertura de la nova biblioteca del Pont d’Inca serà de 10 a 2 els matins i de 4 a 8 els capvespres, de dilluns a divendres. 

 

Signat el conveni de biblioteques amb el Consell de Mallorca

 

D’altra banda, el dia 9 d’octubre el batle, Miquel Cabot, i la vicepresidenta del Consell de Mallorca, Bel Busquets, varen signar el conveni de biblioteques, pel qual el Consell es compromet a proveir de fons bibliogràfic les biblioteques municipals de Marratxí, així com a prestar suport tècnic i informàtic a fi de facilitar el préstec interbibliotecari entre totes les biblioteques de la xarxa. 

 

A l’acte, també hi varen ser el primer tinent de batle, Joan Francesc Canyelles, el regidor de Cultura, Josep Ramis, i la directora insular de Cultura, Maria Pastor. 

Source: marratxi.es