L’aprovació del document es retirarà de l’ordre del dia del ple del 25 de febrer a petició de l’associació ‘Moixets de Marratxí’

La intenció del consistori sempre ha estat la d’aprovar un reglament amb el major consens possible

 

(MARRATXÍ, 22 de febrer de 2020). El reglament sobre colònies felines no es durà a ple dimarts que ve 25 de febrer com estava previst després que el batle de Marratxí, Miquel Cabot, i la regidora de Medi Ambient, Cristina Alonso, s’hagin reunit aquest matí amb l’associació animalista ‘Moixets de Marratxí’, responsables de la majoria de colònies felines del municipi.

La reunió s’ha convocat per a tractar el renou ocasionat per la filtració a la premsa d’un esborrany del nou reglament de colònies felines que s’havia de dur a aprovació en el pròxim ple municipal. El batle ha explicat a l’associació que “la intenció del consistori sempre ha estat la de consensuar aquest document” i que esperaven poder introduir les modificacions pertinents durant els trenta dies hàbils del període d’al·legacions posteriors a l’aprovació inicial del text, com és habitual en aquestes normatives. De fet, durant els primers mesos de l’any, l’àrea de Medi Ambient ja havia mantingut les primeres reunions amb entitats i veterinaris vinculats a aquestes colònies per conèixer els seus respectius punts de vista.

A la reunió, l’associació de voluntaris i voluntàries ha mostrat la seva preocupació en considerar que el període de 30 dies hàbils seria insuficient per a concretar i consensuar els canvis en aquest reglament. Per això els responsables municipals, reiterant la seva voluntat d’aprovar un document consensuat, han acceptat posposar l’aprovació inicial del reglament per a continuar treballant amb les associacions i altres entitats vinculades a les colònies en aquells punts en els quals existeixin discrepàncies.

A la reunió, la regidora de Medi Ambient també mostrat canvis en el document inicial que ja s’havien realitzat a conseqüència de les propostes que havia rebut el seu departament d’algunes associacions animalistes o veterinaris locals amb les quals s’havien posat en contacte.

Segons paraules de Cabot, “l’objectiu de crear aquest reglament és donar cobertura als voluntaris i voluntàries de les colònies felines del nostre municipi, que fan una important labor controlant la població de moixos assilvestrats i així evitar conflictes de salubritat i de convivència d’aquests animals amb els veïns. Aquest reglament sempre ha estat un reglament flexible i obert a canvis, per això lamentam la confusió i el renou creats per la filtració de l’esborrany a la premsa. Esperam tornar a canalitzar l’aprovació del reglament conjuntament amb les associacions afectades com estava previst inicialment”

A Marratxí hi ha unes 25 colònies autoritzades amb un total de 600 felins, gestionades pels voluntaris i voluntàries i supervisades pel consistori. En 2019 l’Ajuntament de Marratxí, amb finançament del Consell de Mallorca, va concedir uns 20.000€ en ajudes per a la castració, aliment sec, vacunes i altres tractaments mèdics per als felins d’aquestes colònies. Durant 2020 es treballarà per a agilitar i flexibilitzar aquestes ajudes.

Source: marratxi.es