El consistori ha convocat com a novetat el I Concurs de Micro Curtmetratges per donar visibilitat a aquest problema social

Jaume Llompart: “tant de bo algun dia no hàgim de celebrar aquests actes”

Els esdeveniments se celebraran al llarg de les dues setmanes vinents a diferents nuclis del municipi

L’Ajuntament de Marratxí ha presentat aquest matí el programa d’activitats que ha organitzat per la setmana del 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones. El programa compta amb una dotzena d’activitats participatives i informatives que es duran a terme des de dia 20 de novembre fins dia 1 de desembre a diferents nuclis del municipi. 

El batle de Marratxí, Jaume Llompart, ha assegurat que han preparat un programa des del consistori on han estat tots partícips, les àrees de Serveis socials i Igualtat, la de Cultura i la de Joventut, “diverses àrees perquè contra aquesta xacra no es lluita només des d’una àrea, si no que és un treball transversal”. “Unes accions en les quals no desistirem de la nostra obstinació – ha continuat el batle- a veure si d’una vegada acabem amb aquesta xacra. Tant de bo algun dia no hàgim de celebrar aquests actes, això serà senyal que aquest “infern” contra les dones s’ha acabat”, ha afegit.

Entre les activitats més destacades dins el programa d’activitats hi ha el Concurs de Micro Curtmetratges per l’Eliminació de la Violència contra les Dones Marratxí 2023, sota el lema: “Jo em compromet”, es poden consultar totes les bases a: marratxi.es/25n. També, dos tallers d’autodefensa femenina, una xerrada de la mà de la Policia Local de Marratxí i pintada de murals amb els més joves. 

A més, aprofitant la tornada de la programació a Ràdio Marratxí, del 20 al 26 de novembre, es llançarà una campanya de conscienciació organitzada per Serveis Socials, baix el lema: “Jo em compromet”. Diferents ciutadans del municipi posaran veu al missatge contra la violència cap a les dones que es difondrà a través de l’emissora al llarg de la setmana.  

Programació per dies:

Dilluns,  20 de novembre, es durà a terme un taller: “Crea tu lema, 25N”, organitzar per Biblioteques amb la col·laboració d’Enfangats. L’activitat consistirà a pintar un mural contra la violència cap a les dones, a la Biblioteca de Pòrtol, de 17.30 a 19 hores. També, dia 20, hi haurà un punt d’informació juvenil 25N, de 10 a 14 hores a l’IES Marratxí i a l’IES Sant Marçal. 

Les activitats segueixen dijous, 23 de novembre, amb un taller d’autodefensa femenina, a Ca Ses Monges d’Es Pla de na Tesa, de 18 a 19:30 hores. Per participar en el taller s’ha de dur a terme la inscripció a través de: igualtat@marratxi.es. El mateix dia, tornarà a haver-hi el taller: “Crea tu lema, 25N”, aquesta vegada organitzat pels Espais Joves, de 18 a 20 hores, a l’Espai Jove d’Es Pont d’Inca. 

El divendres, 24 de novembre, la Policia Local de Marratxí impartirà una xerrada en contra de la violència cap a les dones als joves, a les 19 hores, a l’Escola Vella d’Es Pont d’Inca. A més, el mateix divendres, hi haurà un “Punt Lila”, organitzat per l’Espai Jove Es Pont d’Inca, de 17 a 20 hores, que serà un punt d’informació amb recursos contra la violència cap a la dona. 

El 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, es celebrarà el minut de silenci i la lectura del manifest a la plaça de l’Ajuntament, a les 12 hores. El mateix dia es durà a terme l’exposició de murals pel 25N, fets pels joves, a l’Espai Jove d’Es Pont d’Inca, a les 17 hores. Per acabar el dia, Aires des Pla, ha organitzat una ballada popular, a les 20.30 hores, a la plaça de l’Església d’Es Pla de na Tesa. 

Pel diumenge, 26 de novembre, el consistori ha organitzat la Caminada per la Dona, a les 19 hores. El recorregut s’iniciarà a l’Escola Vella d’Es Pont d’Inca. 

Per a la segona setmana d’activitats, el dilluns, 27 de novembre, es celebrarà la Marxa escolar contra la violència cap a les dones, de 10 a 14 hores, als diferents centres escolars del municipi. 

El dimecres, 29 de novembre, es tornarà a impartir el taller d’autodefensa femenina, de 18 a 19.30, a l’Escola Vella d’Es Pont d’Inca. Inscripcions a: igualtat@marratxi.es

I la darrera activitat de la programació es celebrarà dia 1 de desembre. Es durà a terme un taller d’artteràpia per a joves, organitzat per Serveis Socials, una activitat que no estarà oberta a la ciutadania. 

El programa complet es pot consultar a la web: marratxi.es/25n.