Aquest matí s’ha celebrat a la Sala de Plens de l’Ajuntament l’acte de comiat dels treballadors que han fet feina al consistori i a l’empresa municipal Marratxí XXI el darrer any, gràcies al programa ‘SOIB-Jove Qualificats Entitats Locals 2018’, amb un contracte en pràctiques remunerat per 12 mesos. 

A l’acte hi ha assistit el director general de Model Econòmic i Ocupació del Govern, Llorenç Pou,  acompanyat del batle, Miquel Cabot; el primer tinent de batle, Joan Francesc Canyelles; la segona tinent de batle, Neus Serra; la regidora d’Ocupació, Formació i Treball, Aina Amengual; el gerent de Marratxí XXI, Xavier Narváez, i la resta de regidors responsables de cadascuna de les àrees en què han treballat els joves contractats. 

Nou dels joves qualificats han fet feina a dependències diverses del consistori (Urbanisme, Serveis Socials, Medi Ambient, Joventut, Economia, Comerç, Ocupació, Formació i Treball, i Comunicació), mentre que altres tres han estat treballant a l’empresa municipal Marratxí XXI. 

Cabot ha comentat que “tres dels joves que varen començar en aquesta promoció ja tenen feina. Realment, aquest és l’objectiu d’un programa com aquest, que pretén introduir-vos en el mercat laboral, cosa que mai no ha estat ni és fàcil”. El batle ha afegit que “el fet que hi hagi perfils variats de professionals ens ve molt bé a l’Ajuntament, ja que cobriu la mancança de personal que patim en el consistori. Ens heu ajudat molt i pensam que és important que us sentiu productius des del primer dia”. En aquest sentit, Canyelles hi ha afegit que “també és important el fet que les persones contractades ho són per fer una determinada tasca, cosa que ajuda a la seva ràpida integració”.

De la seva banda, Pou ha subratllat “la implicació” de l’Ajuntament de Marratxí amb el programa, “que és pioner a tot Espanya i que està anant molt bé. El vàrem iniciar la legislatura passada i pretén resoldre el problema de la manca d’experiència dels joves a l’hora d’entrar en el mercat laboral, quan tots mereixeu fer feina en aquella matèria en què us heu format. En aquest sentit, estam orgullosos d’ajudar-vos i vos recordam que les portes del SOIB són obertes per a vosaltres a l’hora de cercar una nova feina”.

Així mateix, tant el batle com el primer tinent de batle han destacat la importància de l’ampliació de durada dels contractes derivats del programa, que ha passat de set a dotze mesos, mentre que la regidora de Medi Ambient, Cristina Alonso, ha dit que “els joves qualificats són una alenada d’aire fresc quan entrau a fer feina. Des de l’Ajuntament, també aprenem de vosaltres”. 

El programa ‘SOIB-Jove Qualificats Entitats Locals 2018’, finançat amb fons del SOIB i amb el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE), juntament amb el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), té com a objectiu principal promoure i facilitar la inserció laboral en l’empresa ordinària de persones desocupades amb formació universitària o de Formació Professional de grau superior, i donar-los l’oportunitat d’adquisició d’experiència en l’àmbit dels estudis cursats per millorar-ne l’ocupabilitat.

S’ha de recordar que en el moment de ser seleccionades, les persones contractades tenien com a característica comuna el compliment de diversos requisits: estaven inscrits al SOIB i a la Garantia Juvenil; una edat d’entre 18 i 30 anys i titulació universitària o de Formació Professional superior.

Source: marratxi.es