L’Ajuntament habilita des d’avui mateix una pàgina web que recull tota la informació de salut i els serveis municipals que estan operatius durant la crisi sanitària derivada de la pandèmia del COVID-19. 

Amb aquest portal (covid19.marratxi.es/), el consistori pretén que tota la ciutadania de Marratxí tengui a l’abast totes aquelles informacions relatives a la situació d’estat d’alarma, d’una manera senzilla i entenedora. D’aquesta manera, la web integra distints enllaços a fonts contrastades, com són el Ministeri de Salut del Govern central o la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears.

L’objectiu del portal és que tota aquella informació que la ciutadania pugui rebre sigui contrastada i oficial, enfront de la rumorologia infundada o notícies falses (les conegudes fake news). 

Així, el portal té un apartat titulat ‘Preguntes i Respostes COVID-19’, en el qual tenen cabuda informacions sobre què és aquest virus, com es transmet, quins són els símptomes de la malaltia, quins són els grups més vulnerables i recomanacions diverses, per exemple per entrar i sortir de casa, també a l’hora de conviure-hi amb persones de risc i també informació pràctica del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) del Ministeri de Sanitat.

La pàgina web també integra la Guia Ràpida sobre l’estat d’alarma, confeccionada per la Policia Local, així com la resposta a les preguntes freqüents que la ciutadania es formula sobre el que es pot fer o no dins de la situació d’estat d’alarma. Igualment, l’apartat dels Serveis municipals informa amb claredat quins són els que romanen operatius i amb quin tipus de funcionament. En aquest sentit, la ciutadania pot accedir al ban de batlia publicat per aquest mateix fi. 

D’igual manera, amb el lema ‘Queda’t a casa, Marratxí’, hi ha una secció on s’informa la ciutadania sobre serveis que les distintes àrees del consistori han posat en marxa per estar entretinguts o fer activitat física  durant la quarantena. És el cas de les activitats que s’ofereixen via streaming per part dels Espais Joves, Gent Gran i les biblioteques del municipi. 

Aquest apartat també integra un vídeo publicat pel consistori a les distintes xarxes socials, amb el lema ‘Tornarem i tornarem junts’. Això al costat del testimoni en primera persona (també a través de vídeos) de personatges rellevants de Marratxí en àmbits diferents, com l’actriu Agnès Llobet; el periodista Raphael Pherrer; i el xef amb estrella Michelin Marc Fosh.

A tot això, es recorda també que en situació d’estat d’alarma, l’Ajuntament opera aquests dies telemàticament al número 971 78 81 00. Només en casos excepcionals, es valorarà atenció presencial i sempre amb cita prèvia.

Source: marratxi.es