L’Ajuntament ha tornat a posar en marxa en aquesta legislatura i en el curs escolar 2019-20 el programa ‘Aprenem a participar’, que està adreçat a l’alumnat de cinquè de Primària de les escoles del Marratxí per tal que coneguin el funcionament de l’Ajuntament i dels plens municipals. Aquest programa està impulsat des de l’àrea de Participació Ciutadana i Transparència. 

Aquesta setmana ha estat el torn de l’alumnat del CEIP Blanquerna, que a primera del matí de dimarts es va personar a la Sala de Plens de l’Ajuntament per escoltar les explicacions del batle, Miquel Cabot, la regidora de Participació Ciutadana, Neus Serra, i la regidora d’Educació, Aina Amengual, sobre com funciona el consistori i sobre el rol de tots els regidors. 

Per a Cabot, un acte com aquest és important “perquè ensenyam als nins i nines des d’un punt de vista molt bàsic el funcionament de la democràcia. Volem fomentar des de l’Ajuntament aquest tipus de coneixements entre els més joves, que aprenen que el consistori és un espai de debat i que nosaltres som els representants de la ciutadania”. 

De la seva banda, Serra explica que “es tracta de donar veus als més petits, que sovint poden tenir una visió més sana de les coses que els adults. És important que apreguin que l’Ajuntament no és una màquina que funciona tota sola, sinó que hi fa falta la feina de moltes persones”.

Els nins i nines també van interactuar amb els polítics, i van formular preguntes com ara: “Què és el més fort que heu escoltat aquí?”, “per què es vota cada quatre anys?, “”no hi ha hagut cap batlessa?”.

Posteriorment, els alumnes (en dos torns) van protagonitzar ells mateixos un ple per debatre i votar mesures relatives a la lluita contra el canvi climàtic. Una vegada exposades, van quedar ‘aprovades’ la celebració d’una carrera solidària, la reducció dels plàstics i el foment del transport públic, amb reducció de preus.

El programa ‘Aprenem a participar’ es farà extensiu a diversos col·legis del municipi al llarg dels propers mesos.

Source: marratxi.es