Marratxí aposta fermament per l’oci alternatiu per a la joventut del municipi i ho fa a través del programa Txifest 2020, que té marcat en el calendari una cita mensual (sempre en divendres o dissabte) de caràcter gratuït. 

El programa neix en el si del Pla municipal de prevenció de drogues i pretén esdevenir un model de referència en els processos de participació de la joventut del municipi. Així, l’objectiu de Txifest és, d’una banda, ampliar el ventall d’oci nocturn tradicional, i, de l’altra, incidir de manera preventiva en les conductes de risc vinculades a l’oci no saludable.

Així ho han expressat aquest matí el batle, Miquel Cabot; el tinent de batle, Joan Francesc Canyelles; la regidora de Serveis Socials, Aina Amengual; i la regidora de Joventut, Irene García, en la presentació de la programació de Txifest 2020. 

Cabot ha subratllat “l’aposta de l’Ajuntament pel futur; és a dir, pels joves. Per això, les regidories de Joventut i Serveis Socials han unit esforços per brindar a la nostra joventut un oci alternatiu saludable i cívic, allunyat d’altres pràctiques no tan saludables”.

García ha explicat que “des de Joventut hem preparat activitats diverses, esportives i artístiques, per dinamitzar la població jove de Marratxí. Una cada mes des d’ara i fins desembre. Emplaçam els joves de de 12 a 35 anys a participar-hi”. 

De la seva banda, Amengual ha incidit en la importància del fet que “Txifest neix en el si del Pla municipal de Drogues i de la defensa de l’oci saludable. De fet, ja el 2018 vam començar amb les Nits alternatives els mesos de juliol i agost; ara hem ampliat considerablement l’oferta d’activitats, i ho hem fet en diàleg amb els mateixos joves”. 

Al llarg de 2020, Txifest proposa 11 activitats temàtiques (a raó d’una per mes, des de febrer a desembre). Les activitats es duran a terme sempre en divendres i dissabtes i en distints emplaçaments per, d’aquesta manera, dinamitzar els diferents espais del municipi. 

Un dels fets destacats de Txifest és que totes les activitats són gratuïtes, fet que respon al model d’oci inclusiu i obert a tothom que caracteritza el programa. L’accés a la cultura, l’esport i l’ús dels espais públics en horaris poc habituals facilita que les persones joves s’apropin de la seva comunitat i que, al mateix temps, s’allunyin de les propostes d’oci consumista i passiu.

La primera cita arriba aquest dissabte, dia 15, amb la festa que seguirà la celebració de la Rua. Tendrà lloc a la plaça de l’Ajuntament, i inclourà xocolatada (elaborada per l’Associació de Mestresses de Casa de Sa Cabaneta), barra sense alcohol (a càrrec de l’Associació de Veïnats de Sa Cabaneta), música infantil amb Astronautes estrellats i per a tots els públics amb el grup Los Grillos, a més de l’actuació de la Dj Karma.

Source: marratxi.es