Aquest migdia, una representació de la societat civil de Marratxí i del consistori han guardat un minut de silenci en memòria de les 52 dones mortes enguany a Espanya com a conseqüència de la violència masclista.

Tots els assistents a la convocatòria s’han concentrat a la plaça de l’Ajuntament rodejats per tants llençols com víctimes mortals hi ha hagut fins ara, en una acció que ha duit a terme Fundació Deixalles. Cada llençol lluïa una silueta femenina i la identitat d’una víctima.

El minut de silenci d’aquest migdia ha suposat el punt i final a les activitats organitzades per l’àrea d’Igualtat i de Joventut de l’Ajuntament en relació amb el ’25-N’.

S’ha de recordar que la setmana passada ja hi va haver diferents actes de sensibilització respecte a la problemàtica de la violència masclista. Així, dijous hi va haver microteatre al CIFP Son Llebre. Divendres, a la biblioteca del Pont d’Inca, hi va haver un Contacontes, impartit per Francesca Vadell i dirigit a infants a partir de quatre anys, amb promoció de valors com respecte, estima, empatia, diversitat, solidaritat i llibertat. D’altra banda, organitzat pels Espais Joves, dissabte es va fer un taller de defensa personal per a dones, que a l’edifici Erika.

Juntament amb tots aquests actes, l’Ajuntament també ha convocat un concurs de fotografia i vídeo, promogut per l’àrea d’Igualtat. El termini per presentar-s’hi va iniciar-se el dia 4 de novembre i acaba avui mateix, dia 25 de novembre. Les fotografies i vídeos s’han d’enviar mitjançant publicació a Instagram amb el hashtag #25NMarratxi. El veredicte del Jurat es coneixerà el divendres 29 de novembre.

 

 

 

Source: marratxi.es