L’Ajuntament de Marratxí ha presentat la Setmana de les Lletres 2021 que se celebrarà entre el 21 d’abril i el 25 d’abril. El Consistori ha presentat un seguit d’activitats, tant infantils com per la població adulta, que comptaran amb escriptors i autors, majoritàriament marratxiners, i que servirà per commemorar el dia de Sant Jordi, que se celebra el dia 23 d’abril.

El regidor de Cultura, Josep Ramis, ha destacat que per primera vegada el Consistori dedica una setmana a les Lletres “amb un programa pensat per a tota la població, amb activitats tant infantils com per adults, amb presència de les diferents disciplines literàries, com novel·la, poesia, assaig i teatre”.

El 21 d’abril l’escriptor Antoni Serra presentarà el llibre Màrius acompanyat del traductor Josep Ramon Santiago. Publicada originalment el 1967, va ser la segona novel·la segrestada a Espanya per la dictadura franquista. Ara es reedita, traduïda al català, una de les obres més insòlites de la literatura contemporània de les Illes Balears.

També es presentarà 7 Relats Breus, la primera novel·la curta en català del portolà Filippo Grey, a més del llibre de poemes Els temps últims, de la mà de la seva autora, Laura Torres Bauzà. Un poemari guardonat recentment amb el III Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha explicat que la Setmana de les Lletres de Marratxí és una celebració “molt especial perquè la feim amb la pràctica totalitat d’autors i escriptors marratxiners i perquè és una diada per a tota la família on hi ha previstes presentacions de llibres, teatre i contacontes. Esper que tots els marratxiners la puguin gaudir sempre complint els protocols de la normativa Covid”.

Dissabte 24 d’abril es presentarà el conte il·lustrat Na Coloma i el Geni del Siurell, amb les seves autores, l’escriptora Alejandra Abellán, i la il·lustradora Beatriz Colom. El conte està inspirat en madò Bet dels Siurells on l’escriptora s’endinsa en el més profund de les nostres arrels i transforma la tradició en fantasia per crear una rondalla del segle XXI.

El programa de la Setmana de les Lletres de Marratxí també ofereix l’obra de teatre Bernat, a càrrec de la companyia T-Schock, que donarà a conèixer la figura cultural i literària de Bernat Vidal i Tomàs.

I diumenge 25 d’abril està previst un Contacontes dirigit als nins a càrrec d’Aina Salvà.També el dia 25 d’abril se celebrarà el recital Sota l’ombra del garrover, de la mà de Tomeu Crespí. Un recital en memòria de Rafel Crespí, l’escriptor més prolífic que ha donat Marratxí i que va morir fa un any.

Tots els actes programats requereixen reserva prèvia al web cultura.marratxi.es i se celebraran seguint el protocol Covid-19, per la qual cosa es reduiran els aforaments, es guardarà la distància de seguretat i es compliran totes les mesures sanitàries.